NAC Museum bestaat 20 jaar

 22 februari 2022

Op 22 februari 2002 werd het NAC Museum door toenmalig burgemeester Chris Rutten en museum-bestuurslid Cees van Haperen officieel geopend. Vandaag dus exact 20 jaar geleden. Reden om eens terug te blikken.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Het begin

Een museum waarin de kostbare schatten van de Bredase voetbaltrots te bewonderen zijn. Een museum waar anekdotes en relikwieën belangrijker zijn dan het zilverwerk. Een loze ruimte onder vak G, voorheen de fitnessruimte, werd omgetoverd tot de ruimte waarin het bijzondere levensverhaal van NAC verteld wordt. We begonnen met een ruimte van zo’n 100 vierkante meter, gelegen op de begane grond. Een flinke waterschade, veroorzaakt door een lekke waterleiding, zou dit allemaal veranderen. De collectie was goddank niet aangetast, maar helaas kon hetzelfde niet gezegd worden van muren, vloer, tijdlijn en plafond. Alles moest gestript worden en opnieuw worden opgebouwd.

Heropening

Ruim twee jaar na de gedwongen sluiting werd het NAC Museum heropend. Met ruim 200 vierkante meter, de bovenverdieping is erbij gekomen, en meer multimedia is het werkelijk prachtig geworden. Het NAC Museum is na die 20 jaar nog steeds een absolute parel in het NAC-landschap, waar we met zijn allen verdomde trots op mogen zijn.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Nog even nagenieten

Onze donateursavond, ja die werd inmiddels alweer anderhalve week g...

Lees dit bericht

Oud-bestuurslid Chris Liesker overleden

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat Chris Liesker in de ...

Lees dit bericht

Waanzinnige tentoonstelling NAC-shirts

Dit weekend is weer het jaarlijkse voetbalfestijn Bier en Ballen. N...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum