Oud-NAC`er Rini Verstraeten overleden

 13 februari 2023

Er zijn ons de laatste tijd helaas veel oud-NAC`ers ontvallen. Vorige week is daar ook oud-speler Rini Verstraeten bijgekomen. Verstraeten was een supersnelle aanvaller die in het seizoen dat NAC de beker won, 1972-1973, lid was van de selectie van het eerste.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Beatrixstraat

Verstraeten, geboren en getogen in Breda, begon zijn loopbaan bij Baronie en kwam als 14-jarige bij NAC te spelen. Tot aan de zomer van 1970 speelde hij aan de Beatrixstraat en dan vooral als jeugdspeler. Eén seizoen, 1970-1971, was hij speler van DFC uit Dordrecht. Hij deed echter niet één keer mee in het eerste van de Dordtse club. Een seizoen later keerde hij terug bij NAC, maar ook daar kon hij zich niet in de basis spelen. In twee seizoenen speelde Rini zeven wedstrijden in NAC-1.

Als de zomer van 1973 daar is vond Rini het tijd voor iets anders. Bij KFC Turnhout kwam hij wel aan spelen toe. Hij presteerde zo goed dat diverse clubs belangstelling hadden voor de aanvaller. Uiteindelijk koos hij voor Fortuna uit Sittard. Meer dan dertig duels mocht hij spelen in het geel-groen, in anderhalf jaar tijd.

Verstraeten keerde in 1978 terug naar Brabant om te gaan spelen voor de amateurs van RKC. Het was ook de tijd dat Rini geselecteerd werd voor het Nederlands amateurelftal. Ene Henk ten Cate van Rheden was daar zijn directe concurrent voor een basisplek. Het team, met Verstraeten in de gelederen, maakte mooie reisjes naar onder andere Spanje, België en Saudi-Arabië. Alles om zich te kunnen plaatsen voor de Spelen van 1980 in Moskou. Iets wat overigens niet zou lukken.

Na RKC speelde Verstraeten nog voor de Bredase amateurs van Fortuna en Bavel.

Rini werd slechts 71 jaar oud.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

NAC Museum nog `cooler` met gewenste airco, crowdfundingactie geslaagd

Het NAC Museum is verlost van de (te) hoge temperaturen in de zomer...

Lees dit bericht

Oud-NAC`er Ton Sprangers overleden

Enkele dagen geleden bereikte ons het trieste bericht dat Ton Spran...

Lees dit bericht

NAC speelt 500e Eerste Divisieduel

De wedstrijd tegen FC Eindhoven betekende voor NAC het 500e duel in...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum