Oud NAC-speler Patrick Dik overleden

 30 december 2022

Vanochtend kregen we het vreselijke bericht binnen dat oud eerste elftalspeler Patrick Dik op 29 december na een lang ziekbed is overleden. Dik speelde van 1988 tot 1992 bij NAC en kwam tot 80 officiële wedstrijden, waarin hij driemaal scoorde. Patrick mocht slechts 57 jaar worden.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Vier jaar NAC

Patrick Dik, geboren en getogen in Hilversum, begon al vroeg met het spelletje voetbal bij HVV ’t Gooi in zijn woonplaats. Hij doorliep alle selectie-elftallen en belandde al snel in het eerste. Zijn talent bleef niet onopgemerkt bij de grote clubs en Ajax was er als de kippen bij om de vleugelaanvaller in te lijven. Al na een jaar kwam FC Utrecht met een aanbod en verkaste Dik naar de Domstad. Hij speelde er zijn wedstrijden in het tweede en toen NAC in de zomer van 1988 om zijn diensten vroeg, hoefde de toen 22-jarige Dik niet lang na te denken. De overstap naar de eerstedivisionist uit Breda was snel beklonken.

Bij NAC moest Dik, die op amateurbasis was overgenomen, de strijd aangaan met Mark Haarman en Brian Piris. Maar al snel sloeg de pech toe. De linksbuiten brak in de voorbereiding zijn middenvoetsbeentje en zou weken zijn uitgeschakeld. Uiteindelijk maakte Patrick toch zijn debuut in het betaalde voetbal. Op 5 november 1988 mocht hij tijdens de wedstrijd NAC - NEC beginnen en speelde hij de hele wedstrijd. Hij maakte vervolgens drie nacompetities mee, maar iedere keer slaagde NAC er niet in om te promoveren. In 1992 eindigde het NAC-avontuur, waarna Patrick naar België vertrok. Bij Berchem Sport, waar hij nog een jaar samenspeelde met Gerard den Haan, eveneens een oud NAC-speler, speelde hij twee jaar. Dik sloot vervolgens zijn actieve voetbalcarrière af bij HFC Bloemenkwartier uit Hilversum.

Patrick zou het voetbal geen vaarwelzeggen. Vanaf 2011 was hij jeugdscout bij Ajax, hij werd trainer-coach van verschillende jeugdelftallen bij HSV Wasmeer, van een eerste elftal bij de Loosdrechtse voetbalvereniging OSO en in 2015-2016 trainde hij de A1 (O19) bij De Meern, uitkomend in de Nike A-junioren (A-cat) 2e divisie A. In de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018 was de voormalige linksbuiten naast Technisch Manager Onderbouw tevens trainer-coach van O19-1 bij PVCV te Vleuten, uitkomend in de 1e klasse. In 2018 werd Dik benoemd tot Hoofd Jeugdopleiding bij zijn allereerste club, ’t Gooi. Na enige tijd moest hij wegens gezondheidsproblemen stoppen met deze taak.

Het laatste half jaar ging het steeds slechter met zijn gezondheid en helaas heeft hij de strijd tegen die nare ziekte op 29 december verloren. De oud-NAC`er Patrick Dik is niet meer.

Wij wensen de familie, vrienden en bekenden van Patrick heel veel sterkte met dit grote verlies.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Mooie donateursavond over de bekerwinst van 1973

Het was 31 mei jongstleden exact 50 jaar geleden dat NAC de beker w...

Lees dit bericht

Kadootje nodig voor Sinterklaas?

Nog een leuk kadootje nodig voor Sinterklaas?

Lees dit bericht

Verschueren speelt 100e wedstrijd

De thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht betekende voor Arno Verschue...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum