De eerste bekerclash met VVV

 26 oktober 2021

Vanavond speelt NAC niet voor het eerst een bekerduel tegen VVV. Dit gebeurde al drie keer eerder. De eerste twee keer ging NAC naar de volgende ronde, ruim vijf jaar geleden won VVV. Maar we nemen U even mee naar de eerste bekerclash.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Van Hooijdonk beslist bekerduel

Deze vindt plaats in november 1993. NAC komt middels Marco Sas snel op voorsprong, in de elfde minuut namelijk. Tien minuten voor tijd wordt het 1-1 door Verberne. Toch gaat NAC met een voorsprong rusten omdat Pierre van Hooijdonk een vrije trap tegen de touwen knalt.

Na rust explodeert de wedstrijd en daarmee het gehele stadion. In de 78e minuut krijgt Marco Sas rood wegens het trappen van een speler, zes minuten later ziet ook Ruud Brood rood. Hij slaat een speler. Scheidsrechter Luyten is eigenlijk de gehele wedstrijd al de gebeten hond, maar nu keert het stadion tegen hem en gaat pontificaal achter de geelzwarte formatie staan. Vlak voordat de wedstrijd voorbij lijkt maakt Leenders gelijk. Een verlenging volgt.

Nog twee keer een kwartier negen tegen elf met Pierre van Hooijdonk centraal in de verdediging, samen met John Smit. Het is een noodgreep van trainer Spelbos. NAC verdedigt met hand-en-tand en komt verbazingwekkend genoeg nauwelijks in gevaar.

Op het moment dat het kolkende stadionnetje denkt aan een penaltyreeks slingert Ton Lokhoff een vrije schop voor de doel, John Lammers verlengt met het hoofd en het is gelegenheidsverdediger Van Hooijdonk die NAC naar de bekerwinst kopt. De toeschouwers en spelers zijn getuige de foto door het dolle heen en vieren samen de winst (foto Marco Magielse).

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Oud-NAC`er Spreco overleden

Zojuist bereikte ons het trieste bericht dat oud NAC-speler Edin Sp...

Lees dit bericht

Oud NAC-trainer Wullems overleden

Voormalig NAC-trainer Henk Wullems is zaterdag 15 augustus jl. op 8...

Lees dit bericht

Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast episode 3 online

In de derde aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast neme...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum