In memoriam Andro Knel

 07 juni 2019

7 Juni 1989, vandaag exact 30 jaar geleden. Het Kleurrijk Nederlands Elftal, met daarbij Andro Knel, was op weg om in hun tweede vaderland Suriname een toernooi te spelen.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Vliegtuigongeluk

Vlak voor de landing ging het gruwelijk mis. Het vliegtuig, de DC 8 Anthony Nesty, vloog in de buurt van de luchthaven Zanderij te laag en raakte de toppen van de bomen. Een crash was onvermijdelijk. Het vliegtuig stortte neer, waarbij er 176 mensen overleden. Eén ervan was NAC-speler Andro Knel. Reden om weer eens stil te staan bij dit tragische ongeluk.

De dood van Andro bracht binnen de gehele NAC-familie een geweldige schok teweeg. Hoe immens populair de geboren Rotterdammer was bewees de geweldige toeloop van hevig geëmotioneerde supporters bij de poorten van het NAC-stadion, waar zij door middel van vele duizenden bloemen, sjaaltjes en vlaggen een laatste eer aan hun overleden voetbalvriend bewezen.

De populariteit, welke hij vanaf zijn debuut op 21 januari 1989 aan de Beatrixstraat genoot, dankte de met een rastakapsel getooide Knel niet alleen aan zijn voetbalkunde. Ook buiten het veld was hij een echte persoonlijkheid, die vooral een warme aandacht liet uitgaan naar de trouwe aanhang.

Veel te kort heeft NAC van zijn diensten gebruik kunnen maken en te jong is hij gestorven. De supporters van NAC strijden samen met hun collega`s van Sparta jaren erna uit eerbetoon nog steeds om de Andro Knel Bokaal. We zullen Andro nooit vergeten!!

Het hele verhaal kunt u lezen in het Verleghje van 1 juni jl. Alle donateurs van het NAC Museum ontvangen deze nieuwsbrief. Bent u nog geen donateur, word dit dan snel. U steunt er het NAC Museum mee!

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Kampioenschap van 2000

Vandaag exact 20 jaar geleden werd NAC kampioen van de eerste divis...

Lees dit bericht

Oh, kom er eens kijken:
In het NAC Museum!

Een geel-zwart hart en nog nooit in het NAC Museum geweest? Dat kan...

Lees dit bericht

Oud-directeur Ouwerkerk overleden

Bernard Ouwerkerk, van 1 juli 2010 tot 1 januari 2011 werkzaam gewe...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum