Oud-NAC`er Storimans overleden

 18 maart 2019

Gisteren bereikte ons het droevige nieuws dat oud-NAC`er Puck Storimans zaterdag jongstleden is overleden. Storimans, die van 1954 tot 1959 in het eerste elftal van NAC 129 officiële wedstrijden speelde, werd 89 jaar.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Petrus Franciscus Johannes Storimans, roepnaam Piet, werd op 9 mei 1929 in het Ginneken geboren. Zijn imposante vader noemde zijn zoon al snel Pukkie en zo ging Piet in zijn leven verder als Puck.
Hij begon zijn carrière bij Baronie en belandde - via BVV - in 1954 bij NAC, dat net was toegetreden tot het betaalde voetbal. De geblokte vleugelverdediger werd snel populair bij NAC. Hij stroopte graag zijn mouwen op en werd bekend om zijn tomeloze inzet. Een type ‘Den Haan’, maar dan uit de jaren vijftig.
Op 5 september 1954 maakte Storimans, op de foto staande derde van links, zijn debuut in het eerste van NAC uit tegen EBOH. Op het terrein aan de Rijksstraatweg in Dordrecht werd het 4-3 voor de Bredanaars. Zijn eerste seizoen was meteen onvergetelijk. Na een aantal amateurwedstrijden trad NAC in november toe tot het Betaalde Voetbal en deed het daarin erg goed. De Parel van het Zuiden behaalde de titel in de eerste klasse A door de torenhog favoriet Holland Sport - met de internationals Mick Clavan en Bertus de Harder - in eigen huis te verslaan, 1-3. In de kampioenscompetitie greep NAC vervolgens net naast de titel, die ging naar Willem II.

In 1959 liep de mannetjesputter, die ook tweemaal de Elfstedentocht reed, een zware knieblessure op en belandde daarna in NAC 2. Hij koos vervolgens voor het avontuur in Australië, waar hij speelde voor clubs in Melbourne en Sydney. Bij terugkeer in Breda nam Puck de zaak van zijn ouders in de Prins Hendrikstraat over en maakte er een verfhandel van. Ook runde hij enige tijd café De Joker in het centrum, maar Storimans dankt zijn faam toch vooral aan de vele kilometers die hij heeft gevreten in het shirt van NAC.

Wij wensen de familie, vrienden en bekenden enorm veel sterkte toe met dit verlies.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Wim de Bont 20 jaar museumbeheerder

Vrijwilliger Wim de Bont is vandaag op de kop af 20 jaar beheerder ...

Lees dit bericht

In memoriam Andro Knel

7 Juni 1989, vandaag exact 30 jaar geleden. Het Kleurrijk Nederland...

Lees dit bericht

Gefeliciteerd NAC!!

Vandaag precies 107 jaar geleden is ons N.A.C. geboren. Uit een sam...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum