Help ons: NAC Museum wil met Rabo Clubsupport archief uitbreiden

 05 oktober 2021

Steeds meer mensen weten het NAC Museum te vinden. Niet alleen als bezoeker, maar ook om NAC-spullen (in bruikleen) te geven, wetende dat het NAC Museum goed voor die spullen zorgt. Denk daarbij aan oude merchandise, (wedstrijd)shirts, programmaboekjes, wedstrijdkaartjes etc. We zijn er erg blij mee dat oude NAC-spullen niet zomaar weggegooid worden maar veilig bij ons gestald. Het zorgt voor ons zo onderhand echter ook voor een uitdaging: waar laten we al die spullen? Het archief van het NAC Museum is namelijk een in het museum gevestigde aparte, afgesloten ruimte. En we groeien uit ons jasje. Letterlijk.

Het wordt steeds krapper in het fysieke archief!

Uitbreiding fysiek archief mbv Rabo ClubSupport

We hebben het zo kunnen regelen, dat we ons archief mogen uitbreiden met aanpalende, nu loze ruimte in het stadion. Aan de westkant van ons huidige archief willen we de muur doorbreken en ettelijke kubieke meters bij het archief trekken. De verbouwingskosten komen daarbij (uiteraard) voor rekening van het NAC Museum: de buitenmuur moet afgebroken worden, er moet een nieuwe muur gemetseld, vloer uitgebreid, licht aangelegd, archiefkasten geplaatst etc.

Om dit te kunnen financieren, doet het NAC Museum ook dit jaar weer mee met de Rabobank ClubSupport actie. Van 4 t/m 25 oktober kunnen leden van de Rabobank stemmen op hun favoriete lokale goede doel.

Om te kunnen stemmen, dient u niet enkel klant te zijn bij de Rabobank, maar ook lid. Hoe u gratis lid kunt worden, leest u hier https://www.rabobank.nl/leden

Als u eenmaal lid bent, kunt u middels de Rabo Bankieren app of na inloggen op de website (http://rabo.nl/clubsupport) met de Rabo reader op ons stemmen.

Meer over ons en ons bestedingsdoel: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht/clubdetail?id=173185

Wij hopen op uw stem, want hoe meer stemmen er op ons uitgebracht worden, hoe hoger het geldbedrag wat we binnen halen en hoe makkelijker wij onze doelstelling kunnen realiseren! Want geschiedenis moet behouden blijven voor toekomstige generaties. Ook de stormachtige geschiedenis die nu geschreven wordt.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Eerste Die Ploeg Van Toffe Jongen Podcast met Pierre van Hooijdonk en Peter Remie

Niet de waan van de dag, maar de mooie en rijke clubhistorie staat ...

Lees dit bericht

108 Jaar!

Op 19 september 1912 werd NAC opgericht. Vandaag wordt de mooiste c...

Lees dit bericht

In memoriam Andro Knel

7 Juni 1989, vandaag exact 30 jaar geleden. Het Kleurrijk Nederland...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum