NAC pakt record

 21 september 2020

NAC wint met 2-0 bij Jong FC Utrecht waarmee voor het eerst in de geschiedenis van de Bredase club de eerste vier competitiewedstrijden in het Betaalde Voetbal op rij winnend zijn afgesloten. Het is overigens geen absoluut record bij NAC.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Absoluut record stamt uit 1920

Met de vierde competitiezege op rij pakte NAC tegen Jong FC Utrecht een mooi record. Vanaf het betaalde voetbal lukte het de Bredanaars namelijk nooit eerder om vanaf de competitiestart meer dan drie competitieduels op rij te winnen. Een fantastisch begin natuurlijk van een seizoen waarin NAC dolgraag wil promoveren.

Het is echter niet het absolute record in de rijke NAC-geschiedenis. In 1916-1917 won NAC al eens de eerste vijf wedstrijden achtereen, maar enkele jaren later wist de Bredase trots zelfs zeven duels op rij te winnen. We moeten hiervoor exact 100 jaar terug in de tijd. We hebben het dan over het seizoen 1920-1921. Inderdaad, het is het seizoen waarin NAC kampioen van Nederland werd!

Middelburg (thuis 6-0), BVV (uit 1-2), Willem II (thuis 2-0), DOSKO (uit 0-3), Bredania (uit 0-4), Wilhelmina (uit 0-7) en MVV (thuis 1-0) waren de tegenstanders. NAC scoorde maar liefst 25 keer en kreeg slechts één doelpunt tegen. De topscorer in deze eerste zeven wedstrijden was Jo Schot, die het respectabele aantal van 7 goals wist te maken.

Hopelijk is de huidige reeks van NAC, met overwinningen op Jong AZ (6-1), Helmond Sport (0-2), FC Den Bosch (2-1) en Jong FC Utrecht (0-2) nog niet ten einde en komt het record van 100 jaar geleden in zicht.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Jacques Visschers overleden

Vrijdagnacht is op 79-jarige leeftijd ons NAC-icoon Jacques Vissche...

Lees dit bericht

In memoriam Ferry van Vliet

Vandaag is het exact 20 jaar geleden dat eerste elftalspeler Ferry ...

Lees dit bericht

Eerste Die Ploeg Van Toffe Jongen Podcast met Pierre van Hooijdonk en Peter Remie

Niet de waan van de dag, maar de mooie en rijke clubhistorie staat ...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum