Erevoorzitter Cees van Haperen overleden

 15 april 2022

Vanmorgen bereikte ons het treurige bericht dat Cees van Haperen, erevoorzitter van het NAC Museum, op 76-jarige leeftijd is overleden. Cees is ongeveer 20 jaar bestuurslid van NAC geweest, werd de bouwpaus van het Rat Verlegh Stadion genoemd en heeft het NAC Museum gebracht waar het nu is.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Een en al NAC!

Cornelis Petrus Antonius van Haperen werd op 5 november 1945 geboren in Breda. Op jonge leeftijd ging hij voetballen bij Groen-Wit en kwam daarna bij Baronie terecht. Zijn grote liefde van kleins af aan was echter NAC. Al als klein ventje bezocht hij de wedstrijden van het eerste elftal. Vrij snel merkte Cees dat voetballen hem niet erg goed lag. Wat hem leuker leek was de wedstrijd leiden. Hij schopte het als scheidsrechter best ver. Hij floot op een gegeven moment de toenmalige Betaalde Jeugdcompetitiewedstrijden.

Zijn werk bracht Van Haperen echter naar Gouda, waardoor hij stopte met fluiten. Via Nijmegen keerde hij in 1978 terug naar Breda om directeur van glasverzekeringsmaatschappij Midglas te worden én (uiteindelijk) ook bij NAC terecht te komen als veiligheidscoördinator en later als bestuurslid.

Bouwpaus

Van 1990 tot 2010 was hij bijna onafgebroken betrokken bij de bestuurszaken van de Parel van het Zuiden. Hij was secretaris, veiligheidscoördinator, maar werd bovenal bekend als bouwpaus van het huidige stadion. Hij verrichtte op 11 augustus 1996 dan ook de officiële aftrap bij de openingswedstrijd tegen het Braziliaanse Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense (zie foto).

In 2002 was hij één van de oprichters van het NAC Museum. Hij bouwde het museum op tot wat het nu is. Een prachtig onderkomen waar de historie van NAC gerespecteerd wordt en behouden blijft. Vanwege zijn verdiensten werd hij op 18 januari 2007 benoemd tot erevoorzitter van het NAC Museum. En dat verdiende hij!

 

Helaas begon Van Haperen een aantal jaar geleden te sukkelen met zijn gezondheid. In de nacht van donderdag op vrijdag is hij in het bijzijn van zijn familie vredig ingeslapen. Namens het bestuur van het NAC Museum willen we familie, vrienden en kennissen van Cees enorm veel sterkte toewensen voor de komende moeilijke tijd. Cees, je was een prachtig mens. We zullen je nooit vergeten!

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Oud-NAC`er Van den Braak overleden

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat op zaterdag 30 juli jon...

Lees dit bericht

We mogen weer open!

Zoals uit de corona-persconferentie van dinsdag 25 januari bleek, m...

Lees dit bericht

Verschueren speelt 100e wedstrijd

De thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht betekende voor Arno Verschue...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum