Oud-bestuurslid Chris Liesker overleden

 21 december 2022

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat Chris Liesker in de nacht van maandag op dinsdag is overleden. De heer Liesker zat ruim vijf jaar in het NAC-bestuur en was lange tijd de advocaat van de club.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

NAC stond jarenlang centraal in Lieskers leven

Jarenlang was Chris Liesker, geboren op 2 februari 1950 in het Indonesische Makassar, namens Rassers Advocaten de advocaat van NAC. Hij behartigde vele zaken omtrent onze club en gelukkig vaak met succes. Zo speelde hij als lid van de beroepslicentiecommissie van de KNVB een cruciale rol en gaf hij NAC, indien nodig, juridische adviezen.

Op 27 augustus 1981 trad hij toe tot het NAC-bestuur, waar hij de functie van vicevoorzitter bekleedde tot 22 oktober 1984, waarna hij tot 18 december 1986 secretaris van de club werd. Hij maakte als bestuurder, naast twee degradaties en een promotie, ook het bijna-faillissement van de Bredase vereniging mee. Op 9 december 1986, vlak voor zijn aftreden, werd er een openbare executieverkoop gehouden om de schulden aan de belastingdienst te kunnen betalen. We durven te stellen dat Liesker een van de mensen was die ervoor gezorgd heeft dat de club überhaupt nog bestaat.

Na zijn bestuursperiode heeft hij zich de daaropvolgende decennia nog op vele manieren voor de club verdienstelijk gemaakt. Zo was hij ook nog even commissaris bij NAC Investments BV. Naast NAC had hij ook veel sympathie voor de voetbalvereniging SAB, waar hij twaalf jaar lang voorzitter van was. Bij zijn overlijden was hij als jeugdvoorzitter nog steeds betrokken bij de club en tot een paar weken geleden floot hij er zelfs nog jeugdwedstrijden.

Chris Liesker, de op en top NAC-man, overleed op 72-jarige leeftijd. Namens het NAC Museum wensen we familie, vrienden en kennissen van de heer Liesker enorm veel sterkte toe met dit verlies.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Gefeliciteerd NAC!!

Vandaag precies 107 jaar geleden is ons N.A.C. geboren. Uit een sam...

Lees dit bericht

Dagboek van de kampioen verkrijgbaar bij NAC - Emmen

Wil je het boek Dagboek van de kampioen niet bestellen via onze uit...

Lees dit bericht

Oud NAC-bestuurslid Tem Nederlof overleden

Afgelopen dinsdag is oud NAC-bestuurslid Tem Nederlof overleden. Hi...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum