In memoriam Ferry van Vliet

 25 mei 2021

Vandaag is het exact 20 jaar geleden dat eerste elftalspeler Ferry van Vliet samen met zijn vriendin komt te overlijden na een auto-ongeluk op de A17. Zijn dood kwam keihard aan in Breda.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Talent

Ferry van Vliet was bijna 17 jaar toen hij door NAC bij het Rotterdamse Spartaan ’20 werd weggeplukt, waarmee hij in de tweede divisie van de landelijke jeugd uitkwam. Na twee seizoenen als A-junior en een paar maanden in het tweede elftal van NAC, werd hij bij de A-selectie gehaald. Na een aantal wedstrijden als basisspeler en vele invalbeurten groeide Van Vliet in een half jaar tijd uit tot een volwaardige selectiespeler. Het bestuur van NAC zag dit ook en bood hem in februari 2001 een verbeterd contract aan. Ferry wilde dolgraag bij NAC blijven en ondanks interesse van onder andere RKC Waalwijk tekende hij op 31 maart 2001 bij. Zijn nieuwe contract, dat tot juli 2004 liep, mocht hij echter nooit uitdienen.

You’ll never walk alone

Op 25 mei 2001 kwam Ferry, samen met zijn vriendin Fiona van Rosendaal, bij een éénzijdig auto-ongeluk om het leven.  Het medeleven was overweldigend. In de hal van het NAC-stadion was al na 2½ uur condoleances een ware bloemenzee ontstaan. Op de website van zowel NAC als ook op www.derat.nl kwamen ontzettend veel steunbetuigingen binnen. Enkele dagen later wordt Ferry onder enorme belangstelling de laatste eer bewezen. In crematorium "Rotterdam-Zuid" zijn honderden mensen aanwezig, waaronder vele NAC-supporters. De wedstrijd De Graafschap - NAC (31 mei 2001) wordt het laatste indrukwekkende eerbetoon aan de overleden Ferry van Vliet. De wedstrijd begint met een minuut stilte, waarbij de NAC-spelers een shirt met een afbeelding van Van Vliet dragen en een zwarte rouwband. NAC start met tien man, waarna De Graafschap aftrapt en meteen de bal buiten de lijnen schiet, waarop Earnest Stewart het veld inkomt met rugnummer 12 (nr. 10 wordt niet gebruikt). Daarna was het de beurt aan de supporters die broederlijk met de fans van De Graafschap "You'll never walk alone" zongen wat gevolgd werd met een lang aanhoudend "We love you Ferry, we do" door de Bredase fans. Na het duel zochten spelers, supporters en begeleiders elkaar op om samen het verdriet te verwerken van het verlies van Ferry. Supporters zongen nog minutenlang door, waarbij een centimeters dik kippenvel niet te vermijden was. Ferry, ook al is het al 20 jaar geleden, WE ZULLEN JE NOOIT VERGETEN!!!

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Ben van Bilzen 75 jaar!

Clubicoon Ben van Bilzen is vandaag jarig. De materiaalman wordt 75...

Lees dit bericht

Rabo ClubSupport: stem op het NAC Museum!

Ook dit jaar doet het NAC Museum weer mee aan de ClubSupport actie ...

Lees dit bericht

Oud NAC-trainer Wullems overleden

Voormalig NAC-trainer Henk Wullems is zaterdag 15 augustus jl. op 8...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum