NAC Museum presenteert 'Dagboek van de bekerwinnaar'

 21 oktober 2022

Het NAC Museum is op dit moment druk doende een boek te schrijven over onze enige KNVB-bekerwinst, dit seizoen exact een halve eeuw geleden. In mei 2023 is het boek beschikbaar, maar vroege vogels die nu reeds bestellen, krijgen een fikse korting en kunnen desgewenst met hun naam in het boek vermeld worden.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Dagboek van de bekerwinnaar

Het winnen van de KNVB-beker is niet velen gegeven. Ter ere van het 50-jarig jubileum van de winst van de KNVB-beker door onze club, is het NAC Museum op dit moment dan ook druk doende een boek te schrijven over dat gedenkwaardige seizoen, 1972-1973, getiteld ‘Dagboek van de bekerwinnaar’. In dit boek wordt u van dag tot dag meegenomen in dat seizoen. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Trichis, de uitgeverij die ook ons vorige boek, ‘Dagboek van de kampioen’ uitgaf en ook de NAC Klok uitgeeft.

Een boek met alle verhalen over dat seizoen, hoe die bekerwinst precies tot stand kwam, de nipte handhaving in de eredivisie, het ontslag van trainer Ben Peeters, achtergrondinfo over de toenmalige selectie, het bijna-faillissement van de club, hevige supportersrellen, supportersverhalen – hoe beleefden zij het bekeravontuur, het stadion aan de Beatrixstraat en nog veel meer. Dit alles aangevuld met vele foto’s uit die tijd, de meeste zwart-wit maar sommige ook in kleur. Wat voor foto’s? Denk bijvoorbeeld aan Jan de Jong die in de 2e bekerronde thuis tegen Ajax de penalty van Barry Hulshoff stopt.

Voorverkoop gestart – pak fikse korting

De voorverkoop voor dit schitterende boek is gestart. De prijs voor vroege online bestellers is €19,73. De reguliere prijs is €24,95. Vanaf mei 2023 is het boek beschikbaar. U kunt kiezen of u het boek te zijner tijd af wil halen in het NAC Museum (geen verzendkosten in dit geval; u wordt via email bericht door het NAC Museum wanneer dit mogelijk is) of het boek tegen verzendkosten naar u wil laten opsturen.

Bestel hier uw exemplaar - Dagboek van de bekerwinnaar in de Trichis webshop

Wilt u met uw naam in het boek vermeld worden?

De vroege online bestellers kunnen, indien gewenst, met hun naam in het boek vermeld worden. Vult u in dat geval de naam waarmee u vermeld wil worden tijdens het bestelproces in in het veld ‘Bestelnotities’.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Oud-NAC`er Rini Verstraeten overleden

Er zijn ons de laatste tijd helaas veel oud-NAC`ers ontvallen. Vori...

Lees dit bericht

Gefeliciteerd NAC!!

Vandaag op de kop af 109 jaar geleden is NAC opgericht. Namens het ...

Lees dit bericht

Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast episode 2 online

In de tweede aflevering van Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast nem...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum