Kampioenschap van 2000

 06 mei 2020

Vandaag exact 20 jaar geleden werd NAC kampioen van de eerste divisie en dwong daarmee rechtstreekse promotie naar de eredivisie af.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

NAC meteen weer terug

In het seizoen 1998-1999 degradeerde NAC naar de eerste divisie. De doelstelling van het seizoen erop was promotie. Wat de Bredase club aan het begin van het seizoen nastreefde, werd waarheid: NAC werd in het seizoen 1999-2000 kampioen van de Toto-divisie! Het betekende dus meteen weer promotie naar het hoogste niveau.

Vandag, 6 mei 2020, is het exact 20 jaar geleden dat de laatste klip om het kampioenschap binnen te halen, omzeilt moest worden. NAC moest in het Rat Verlegh Stadion aantreden tegen RBC Roosendaal. Voor 15712 toeschouwers deed NAC wat het moest doen. NAC speelde niet groots maar dat was allemaal snel vergeten, zenuwen hadden toch de overhand tegen een RBC dat zeer verdienstelijk speelde en zeker de eerste helft meer had verdiend. Een corner van NAC bracht het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Jeffrey van As die inlopend voor verdediger Brunswijk opdook en de bal binnenkopte, 1-0 voor NAC en een nog groter feest! Het spel golfde vervolgens op en neer met aan beide kanten kansen.

Na de rust werd er feller gestreden en meer geknokt. Enkele minuten voor tijd komt dan de ontlading, een corner van Gudelj wordt door Salmon keihard binnen gekopt en NAC is kampioen. Dat diezelfde Salmon kort daarna op de buitenkant van de paal schiet kon niemand meer om treuren want de buit was binnen. NAC wint met 2-0 en een grootse huldiging volgde met als hoogtepunt de schaal die uitgereikt werd door Henk Kessler, de voorzitter betaald voetbal van de KNVB, aan aanvoerder Alfred Schreuder. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes. Wat snakken we toch naar weer zo'n feest!

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Marcel van Hooijdonk Real Estate verlengt sponsorschap

Het NAC Museum is trots om te mogen melden dat Marcel van Hooijdonk...

Lees dit bericht

Oud-trainer De Jonge overleden

Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat oud NAC-trainer Henk ...

Lees dit bericht

Gefeliciteerd NAC!!

Vandaag precies 107 jaar geleden is ons N.A.C. geboren. Uit een sam...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum