Oud NAC-trainer Wullems overleden

 19 augustus 2020

Voormalig NAC-trainer Henk Wullems is zaterdag 15 augustus jl. op 84-jarige leeftijd overleden. Wullems was al enige tijd ziek na een herseninfarct.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Henk Wullems, geboren in Haarlem op 21 januari 1936, was als betaald voetballer actief voor KFC en RCH, waar hij in het seizoen 1962-1963 jeugdtrainer werd. Vervolgens was Wullems hoofdtrainer van de amateurclubs Unitas (Gorinchem, 1963-’65) en DWV (Amsterdam, 1965-’66). Zijn eerste betaalde club als trainer was het Amsterdamse Blauw Wit (1966-’69), waarna hij naar Willem II vertrok.

Op 2 maart 1973 volgde Wullems bij NAC Ben Peeters op als trainer. Zijn aanstelling was bedoeld om een schokeffect teweeg te brengen. En dat lukte! Hij bezorgde de Bredase trots prompt de KNVB-beker door in de finale in de Kuip NEC met 2-0 te verslaan. Een jaar later stond hij opnieuw met de Bredanaars in de finale, maar werd er verloren van PSV. Maar ook dat seizoen (1973-1974) wist hij met NAC het eredivisieschap veilig te stellen door, net als een seizoen eerder, op een zestiende plaats te eindigen.
Slechts één seizoen later werd de oefenmeester al na tien wedstrijden, waarin slechts zes punten werden behaald, ontslagen.

Nadat zijn salaris was doorbetaald tot en met het einde van het seizoen, stapte hij over naar Vitesse. Na zeven jaar Arnhemse dienst, waarin hij in 1977 kampioen van de eerste divisie werd, ging hij drie jaar naar Go Ahead Eagles en twee jaar naar Excelsior. Hierna vreesde Henk Wullems dat zijn rol was uitgespeeld. Toch volgde er nog een kortstondig avontuur in Saudi-Arabië (1989-’90) en keerde hij nadien terug in Nederland om aan de slag te gaan bij AZ (1990-’93). Na nog even technisch manager van ADO Den Haag geweest te zijn, was Wullems vanaf halverwege jaren negentig vooral actief in Indonesië, waar hij met PSM Makassar landskampioen werd. Van 1996 tot en met 1998 leidde hij het Indonesisch voetbalelftal.

Wullems wordt zaterdag gecremeerd in Tilburg. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Wim de Bont 20 jaar museumbeheerder

Vrijwilliger Wim de Bont is vandaag op de kop af 20 jaar beheerder ...

Lees dit bericht

Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast episode 12 online

De 12de podcast van het NAC Museum staat nu online.

Lees dit bericht

Single Evert van Huygevoort toegevoegd aan het NAC Museum

Afgelopen woensdag werd in het NAC Museum de dertiende Die Ploeg va...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum