Oud-voorzitter Harry Eggly overleden

 24 mei 2024

Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat Harry Eggly in de nacht van woensdag op donderdag is overleden. De oud-voorzitter van NAC is 89 jaar geworden.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Veel voor NAC betekend

Harry Eggly, geboren op 7 januari 1935 in Den Bosch, kwam in 1960 naar Breda. Hij had niets met NAC, maar dat veranderde rap. Hij werd al snel supporter van de club, wat uiteindelijk leidde tot aardig wat vrijwilligerswerk en zelfs het voorzitterschap van de Bredase club. Eggly heeft aardig wat meegemaakt bij NAC. Hij maakte immers de misschien wel zwartste periode uit de geschiedenis van de club mee. NAC was failliet, de fiscus eiste alles op, maar een publieke verkoop en echte clubliefde redde de Parel van het Zuiden. Dat gebeurde op 9 december 1986. Eggly was toen al voorzitter van de zogenaamde saneringscommissie die de Bredase club in leven moest houden. Tijdens die openbare veiling werd de NAC-inventaris door onder andere Eggly zelf opgekocht om alles later weer terug te schenken aan de vereniging.

Ruim een week later, op 18 december, werd hij voorzitter van NAC. Hij volgde Tim Meeùs op. NAC had niets meer en moest opnieuw gaan bouwen. Samen met onder andere Frans Derks, Tom Stoof, Jan Rennings, Guus Roffelsen, Joop Messbauer, Wicher Nijkamp en Peter Stoof pakte hij de handschoen op. De heer Eggly zou voorzitter blijven tot 1 juli 1990.

Naast het voorzitterschap was hij ook jarenlang als sponsor betrokken bij de club. Met zijn bedrijf IGB prijkte hij in het seizoen 1986-1987 zelfs als shirtsponsor op het NAC-tenue. Verder is hij lid van de Beheerraad geweest en was hij een van de oprichters van de BV NAC Investments, bestaande uit een aantal aandeelhouders, die voetballers kocht op advies van de technische staf, met als doel NAC er bovenop te helpen.

De man die zo veel voor NAC betekend heeft is er helaas niet meer. Wij wensen familie, vrienden en kennissen van de heer Eggly heel veel sterkte toe met dit verlies.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Rabo ClubSupport: stem op het NAC Museum!

Ook dit jaar doet het NAC Museum weer mee aan de ClubSupport actie ...

Lees dit bericht

NAC Museum presenteert 'Dagboek van de bekerwinnaar'

Het NAC Museum is op dit moment druk doende een boek te schrijven o...

Lees dit bericht

Oud-NAC`er Storimans overleden

Gisteren bereikte ons het droevige nieuws dat oud-NAC`er Puck Stori...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum