9 uit 3 nog geen record aller tijden

 24 augustus 2019

Wat een lekkere start maakt NAC dit jaar. De flink opgeschoonde selectie weet het voor elkaar te krijgen om negen punten uit de eerste drie wedstrijden te behalen. Een clubrecord in de eredivisie en eerste divisie is de winst in de eerste drie wedstrijden van het seizoen al wel, een absoluut record (nog) niet. Daarvoor moeten we terug naar het seizoen 1920-1921.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

In de seizoenen 1918-1919, 1921-1922 en 1950-1951 wist NAC vanaf de seizoensopening al eens vier wedstrijden op rij te winnen. Evenaring van dat record is het volgende doel, maar stiekum denken we verder. Wat zou het mooi zijn als we het bijna eeuwenoud record uit 1920-1921 zouden kunnen verbreken.

In dat kampioensjaar won NAC de seizoensouverture met maar liefst 6-0 van Middelburg. Vervolgens werden BVV (2-1), Willem II (2-0), DOSKO (3-0), Bredania (4-0), Wilhelmina (7-0) en MVV (1-0) opgerold. Het Tilburgse NOAD wist met een 1-1 gelijkspel de mooie reeks te beëindigen. Jammer, want daarna won NAC nog eens vier wedstrijden op rij. Toch was een prachtig clubrecord neergezet. Zeven opéénvolgende wedstrijden vanaf de aanvang van het voetbaljaar winnen!

In die eerste zeven duels scoorde NAC-icoon Rat Verlegh (op de foto zittend 2e van links) maar liefst negenmaal. Goede tweede werd Jo Schot (rechts naast Verlegh). De Zeeuwse international schopte er acht in.

Na de eerste drie overwinningen mogen we blijven dromen dat dit 99-jarige record nog eens wordt verbroken.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Bestuurslid Ad van den Bemt geridderd!

Afgelopen maandag heeft Ad van den Bemt, bestuurslid en beheerder v...

Lees dit bericht

Oud-NAC`er Kees Rijvers overleden

Vandaag kregen we het trieste bericht dat oud NAC-speler en voormal...

Lees dit bericht

Dagboek van de kampioen verkrijgbaar bij NAC - Emmen

Wil je het boek Dagboek van de kampioen niet bestellen via onze uit...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum