Waanzinnige tentoonstelling NAC-shirts

 25 juni 2023

Dit weekend is weer het jaarlijkse voetbalfestijn Bier en Ballen. Naast mooie verhalen van interessante gasten is er ook ruimte voor een waan-zin-ni-ge tentoonstelling NAC-shirts. Uit privécollecties zijn de mooiste shirt gehaald om een prachtige tijdlijn aan NAC-textiel samen te stellen. Van begin jaren 70 van de vorige eeuw tot het laatste Nike-shirt.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Herinneringen

De expositie neemt je mee langs merken als Erima, Adidas, Le Coq, Umbro en sponsoren als Den Braven, Casio en Fujifilm. Er is voor iedere NAC-fan wel een herkenningspunt. 'In dat seizoen ben ik voor het eerst naar NAC gegaan', klonk het nadat Erik het blauwe IGB-shirt zag. Een opmerking die vaker te horen was. Maar ook jeugdspelers uit de jaren 70 en 80 herkenden textiel waarin ze gespeeld hebben. Oud-jeugdspeler Robert Maaskant kwam even aanwaaien, net zoals Danny Schrijvers en Jack Sweres. 

Het shirt van de bekerfinale

De shirts komen bijna allemaal uit de privécollecties van fanatieke NAC-fans. Zij zijn echte verzamelaars die hun spullen zorgvuldig bewaren. Veel shirts hebben bij wijze van spreken nog nooit het daglicht gezien. Tot dit weekend! Wij hebben de expositie mede mogen samenstellen en het resultaat...... onbeschrijfelijk.

Deze zondag zijn de soms zeldzame shirts en trainingsjacks nog te bewonderen. Zoals HET shirt van Arie Delmotte uit de bekerfinale van 1973. Dit shirt hangt naast de beker trouwens. Een echte NAC-fan kan deze unieke kans niet laten lopen om de ruim 50 shirts te kunnen aanschouwen.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

De eerste bekerclash met VVV

Vanavond speelt NAC niet voor het eerst een bekerduel tegen VVV. Di...

Lees dit bericht

We mogen weer open!

Zoals uit de corona-persconferentie van dinsdag 25 januari bleek, m...

Lees dit bericht

Openingstijden gewijzigd

De openingstijden van het NAC Museum zijn gewijzigd.

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum