Oud-directeur Ouwerkerk overleden

 14 februari 2020

Bernard Ouwerkerk, van 1 juli 2010 tot 1 januari 2011 werkzaam geweest als interim-directeur bij NAC, is vandaag op 73-jarige leeftijd overleden. Ouwerkerk kwam in 1992 naar Breda om gemeentesecretaris te worden. De geboren Leidenaar ging in 2005 met vervroegd pensioen en bleef in Breda wonen. Toen het in de zomer van 2010 met NAC steeds slechter ging en de toenmalige directeur Theo Mommers ziek thuis zat werd Ouwerkerk ingevlogen. Hij stond bekend als een ware ‘puinruimer’ en dat kon NAC goed gebruiken, want de club was in financiële en organisatorische problemen gekomen en had behoefte aan een sterke man.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Ouwerkerk kwam met een missie naar NAC, die uit 5 zaken bestond: "Kappen en snijden om de miljoenenschuld terug te dringen; een nieuwe structuur voor de organisatie neerzetten; meer rendement halen uit het stadion; een (gezamenlijke) jeugdopleiding in West-Brabant optuigen én de horeca in het hoofdgebouw uitbesteden. Het liep echter totaal anders. In de eerste twee maanden zat hij met name te onderhandelen met deurwaarders. En vervolgens bleek dat de schuld veel groter was dan gedacht en NAC in een nog diepere put zat.

De bestuurder had veel harder en doeltreffender op willen treden om NAC weer op de rails te sleuren. Maar die ambitie werd, naar zijn eigen zeggen, de kop ingedrukt door een 'muur van bestuurders, liefhebbers en andere betrokkenen bij de club die zich enkel lieten leiden door emoties, die spelers als heiligen beschouwden en die veel te laat ingrepen toen Theo Mommers te veel geld uitgaf aan diezelfde spelers. Per 1 januari 2011 trad Ouwerkerk zoals afgesproken terug als interim-directeur van NAC.

Na een lang ziekbed is de heer Ouwerkerk vandaag overleden. Namens het bestuur van het NAC Museum wensen wij de familie, vrienden en bekenden enorm veel sterkte toe met het verwerken van dit verdriet.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Die Ploeg van Toffe Jongens-verjaardagskalender nu verkrijgbaar

De Die Ploeg van Toffe jongens-verjaardagskalender die in samenwerk...

Lees dit bericht

Tekening Visschers nu te bestellen

Afgelopen zaterdag kreeg Jim Visschers (zie foto) uit handen van Jo...

Lees dit bericht

Nieuwe website

Omdat de tijd en ontwikkelingen niet stilstaan werd het tijd om onz...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum