Oud-trainer Hans Verèl overleden

 10 november 2019

Gisteren bereikte ons het trieste nieuws dat Hans Verèl in de nacht van vrijdag op zaterdag is overleden aan een langdurige ziekte. De oud-trainer van NAC mocht slechts 66 jaar worden.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Nieuwe Coach NAC

Eind 1986 zit Frans Derks met de portefeuille technische zaken in het NAC-bestuur, dat dan net een faillissement heeft weten te voorkomen. De prestaties van RBC zijn Derks niet ontgaan. Aan het roer van dat RBC staat ene Hans Verèl, een Rotterdamse oefenmeester die tijdens zijn actieve loopbaan voor Sparta, SVV en FC Den Bosch uitkwam. Als NAC dan op zoek is naar een nieuwe oefenmeester benadert Derks Verèl, die ook een oriënterend gesprek heeft met Roda JC. Die toenaderingspoging slaagt en op 30 december 1986 komt het bericht naar buiten dat Verèl per 1 juli 1987 de nieuwe coach van NAC is.

RBC reageert als door een adder gebeten en is absoluut niet van plan Verèl te laten gaan. Het contract met Verèl loopt weliswaar 30 juni 1987 af, maar RBC meent een nieuwe mondelinge overeenkomst van twee jaar voor na die periode te hebben. Verèl is het amateurisme in Roosendaal echter zo beu dat hij weg wil. Zijn keus voor NAC is opmerkelijk te noemen, aangezien de Bredase trots op dat moment als een aangeslagen bokser in de touwen hing. Derks weet ‘m echter te overtuigen, en ondanks een op 3 april weggelegde claim van RBC van fl 50.000,- (bijna 23.000 euro) voor de afkoop van Verel’s mondelinge overeenkomst zet de oefenmeester op 6 mei zijn handtekening onder een verbintenis bij NAC. NAC heeft die claim nooit betaald, daar was simpelweg het geld helemaal niet voor, en RBC kiest uiteindelijk eieren voor haar geld en gaat in zee met Epi Drost.In de laatste wedstrijd van ’87-’88 lijkt RBC zijn sportieve gram te halen, als de Roosendalers NAC met 4-0 verslaan, RBC daarmee 7e eindigt en NAC troosteloos 17e. Maar daarna wordt aan de hand van Verèl gestaag de sportieve weg omhoog gevonden: Een 7e plaats in ’88-’89 en een 2e in ’89-’90 waarbij aangetekend dat Verèl dat seizoen niet helemaal afmaakte: om privéredenen vertrok hij eind maart 1990 weer.

hansverel en johan_cruijf tijdens de bekerfinale in Stadion de Meer in 1986.

Ernstig ziek

Verder is Hans Verèl nog trainer geweest van Dordrecht`90, RKC Waalwijk, de Oezbeekse club Pachtakor Tasjkent, Willem II en Fortuna Sittard. Na zijn ontslag bij laatstgenoemde club stapte hij uit de voetbalwereld. Van 2004 tot 2015 was de oud-trainer de directeur van zwembad De Stok in Roosendaal.Verèl was al enige tijd ernstig ziek. Zaterdagochtend 9 november overleed hij aan de gevolgen daarvan. Wij wensen zijn familie, vrienden en kennissen enorm veel sterkte toe met dit grote verlies.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Eerste Die Ploeg Van Toffe Jongen Podcast met Pierre van Hooijdonk en Peter Remie

Niet de waan van de dag, maar de mooie en rijke clubhistorie staat ...

Lees dit bericht

We mogen weer open!

Zoals uit de corona-persconferentie van dinsdag 25 januari bleek, m...

Lees dit bericht

Oud-NAC`er Wim Groenewegen overleden

Op zaterdag 15 januari jl. overleed op 84-jarige leeftijd Wim Groen...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum