Oud NAC-bestuurslid Tem Nederlof overleden

 14 augustus 2022

Afgelopen dinsdag is oud NAC-bestuurslid Tem Nederlof overleden. Hij is als sponsor, Hoofd Jeugdopleiding, bestuurslid en voorzitter betrokken geweest bij onze club. De heer Nederlof is 80 jaar geworden.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Teunis Meeuwis (Tem) Nederlof zag op 18 juni 1942 in Geertruidenberg het levenslicht. In 1967 kwam hij als zoon van een scheepsbouwer in het familiebedrijf terecht. Zijn vader had het bedrijf verhuurd en de huurder was failliet gegaan. Zijn moeder riep Tem en zijn broer bij zich. Een van hen moest de zaak overnemen. Zijn broer wilde de zeescheepsbouw in en Tem wilde expert worden. Ze hadden er beiden niet zo’n trek in. In het café hebben ze uiteindelijk met een munt getost. Tem verloor en nam de zaak over. Het duurde een jaar of tien voordat het allemaal goed in de vingers zat bij Tem. Sindsdien was Scheepswerf Nederlof een groot begrip in Brabant. Aan de Donge in Geertruidenberg groeide de werf zelfs uit tot de op een na beste in Nederland, Duitsland en België (april 2000).

 

Via sponsoring was Nederlof bij NAC terecht gekomen. Het was nog in het oude stadion aan de Beatrixstraat toen hem werd gevraagd om Hoofd Jeugdopleiding te worden. Met deze portefeuille op zak nam hij tussen 1987 en 1989 zitting in het NAC-bestuur. Toen NAC tien jaar later een Besloten Vennootschap (BV) werd en het bestuur ging fungeren als een Raad van Toezicht, werd Nederlof de officiële voorzitter van de club. In die hoedanigheid speelde Tem mee in een filmpje van het NAC Museum. Hierin wordt de oprichting van NAC nagespeeld en is Tem degene, die als voorzitter van de vergadering (Harrie Loonen) met een hamerslag de oprichting kracht bij zette.

Tem zou de functie van voorzitter bij NAC uitoefenen tot 13 oktober 2002, toen Jos Staatsen het stokje tijdelijk overnam.

 

In 2003 stapte Nederlof uit de werf, die nu de naam Nieuwenhuijsen Scheepsbouw draagt. Hij ging genieten van zijn welverdiende pensioen. Helaas werd hij enige tijd geleden ziek en werd hij opgenomen in Huize De Baronie in Breda. Op 9 augustus jl. overleed de heer Nederlof. Namens het bestuur van het NAC Museum willen wij zijn familie en vrienden veel sterkte toewensen met dit verlies.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Oud-trainer Hans Verèl overleden

Gisteren bereikte ons het trieste nieuws dat Hans Verèl in de nach...

Lees dit bericht

NAC bereikt de halve finale van de KNVB-beker!

In de podcast van het NAC Museum deze keer een terugblik op de kwar...

Lees dit bericht

Ruud Geels overleden

Gisteren bereikte ons het treurige bericht dat voormalig NAC-spits ...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum