Oud-bestuurslid Nijkamp overleden

 03 januari 2023

Enkele dagen geleden bereikte ons wederom een triest bericht. Oud-bestuurslid Wicher Nijkamp is namelijk op 21 december 2022 overleden. De heer Nijkamp werd 81 jaar.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Nijkamp één van de redders van NAC

Wicher Nijkamp, geboren in Enschede op 3 april 1941, runde in Breda het bedrijf Nijkamp Aanneming en was onder andere verantwoordelijk voor de aanleg van de stadsverwarming in Breda. Via sponsoring kwam hij terecht bij NAC. Toen de Bredase vereniging eind 1984 een bestuurslid zocht, werd Wicher door zijn mede-sponsoren naar voren geschoven. Samen met voorzitter Frans Bayings, secretaris Chris Liesker, penningmeester Jan Rennings en de bestuursleden Ton van der Meer en Henk van Eck moest hij ervoor zorgen dat NAC in de eredivisie bleef. Helaas lukte dit niet. NAC degradeerde dat seizoen en het ging slechter en slechter in Breda.

Ook financieel was het geen hosanna. Het ging zelfs zo slecht dat een openbare executieverkoop NAC in december 1986 moest redden van de ondergang. Ook daar was Nijkamp, met in zijn portefeuille de accommodatie en veiligheidszaken, bij aanwezig. Doordat de eigen supporters de inboedel opkochten en teruggaven aan de vereniging was de redding nabij. Toch zou het nog lang duren voordat NAC er weer helemaal bovenop zou zijn. In 1993 promoveerde NAC en leek de ellende voorbij. Op dat moment was Wicher Nijkamp al enkele jaren gestopt als bestuurslid (1989). We mogen dus gerust zeggen dat Nijkamp geen gemakkelijke periode heeft gekend bij NAC.

 

Het NAC-bestuur van 1987 met v.l.n.r. Tem Nederlof, Wicher Nijkamp, Tom Stoof, Joop Messbauer, Guus Roffelsen, Harry Eggly en Frans Derks.

Het NAC-bestuur van 1987 met v.l.n.r. Tem Nederlof, Wicher Nijkamp, Tom Stoof, Joop Messbauer, Guus Roffelsen, Harry Eggly en Frans Derks.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast episode 11 online

In de elfde Die Ploeg Van Toffe Jongens Podcast gaan we terug naar ...

Lees dit bericht

Nieuwe website

Omdat de tijd en ontwikkelingen niet stilstaan werd het tijd om onz...

Lees dit bericht

Waar NAC-shirtparadijs tijdens Bier en Ballen

Dit weekend is wederom het fantastische evenement Bier en Ballen. N...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum