Pelkmans in het zonnetje gezet

 26 december 2019

Bij alweer de derde editie van `The Legend of the Match` stond bij de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht (21 december jl) deze keer Adrie Pelkmans in de schijnwerpers.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

De oud-NAC`er, die tussen 1957 en 1969 maar liefst 405 officiële wedstrijden in het eerste van NAC speelde, werd om 16.45 uur met zijn familie en enkele vrienden ontvangen in het NAC Museum. Nadat hij toegesproken werd door Tom van den Abbeele, de technisch manager van NAC, opende Adrie samen met zijn vrouw zijn eigen expositie (zie foto).

Om 18.00 uur vertrok het gezelschap naar het hoofdgebouw waar een lekkere maaltijd genuttigd werd om vervolgens op de tribune plaats te nemen voor de wedstrijd NAC - FC Dordrecht. Na het ietwat teleurstellende duel met gelukkig wel een mooi resultaat werd de Legend ontvangen in de Parel. Daar kreeg hij de vlag, die gemaakt was door de Breda Loco`s, uitgereikt. Verder kwam Nick Olij de aanvoerdersband die tijdens het duel was gedragen door Arno Verschueren, overhandigen aan D`n Pelk. Verschueren zelf kon de band, waarop de beeltenis van Pelkmans stond, niet geven omdat hij naar de standaard dopingcontrole moest en zodoende na de wedstrijd niet meteen beschikbaar was. Pelkmans was zichtbaar geëmotioneerd en genoot met volle teugen.

Adrie, je hebt het verdiend! Je bent een oer-NAC`er en bent met recht `The Legend of the Match`!

Mocht u de expositie van Adrie Pelkmans graag willen zien, dan kunt u uiteraard terecht in ons mooie NAC Museum. Voor de openingstijden kunt u onze website raadplegen. Aanstaande zaterdag zijn we extra open tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Hopelijk tot snel!

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Oud NAC-trainer Wullems overleden

Voormalig NAC-trainer Henk Wullems is zaterdag 15 augustus jl. op 8...

Lees dit bericht

NAC Museum ontvangt € 3.000,- dankzij verkoop NOAD bier

Het NAC Museum mocht gisterenavond een cheque ter waarde van liefst...

Lees dit bericht

Waar NAC-shirtparadijs tijdens Bier en Ballen

Dit weekend is wederom het fantastische evenement Bier en Ballen. N...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum