Oud-speler Frans de Leij overleden

 23 december 2021

Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat oud eerste elftalspeler Frans de Leij is overleden. De Leij verdedigde de NAC-kleuren in totaal 10,5 jaar.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

27 officiële duels

Frans de Leij, geboren en getogen in de Bredase wijk De Gampel, begon in 1973 als 8-jarige jongen bij NAC. In 1982 vertrok de aanvaller en via wat omzwervingen kwam hij terug bij de Bredanaars. Hij groeide uit tot een blokkige spits en schopte het zelfs tot het eerste elftal. Op 2 november 1986 maakte Frans zijn debuut in het vlaggenschip van de vereniging, toen eerste spits Paul Bannon geblesseerd aan de kant moest blijven. In de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven wist De Leij meteen doel te treffen.

In de winter van het seizoen 1987-1988 hield de eigenzinnige De Leij het na 27 officiële duels voor gezien bij NAC. Hij had weer eens flink last van zijn suikerziekte en bovendien raakte hij vlak daarna geblesseerd aan zijn enkel. Omdat hij ook nog eens weigerde om constant in het gareel te lopen, stopte De Leij. Later speelde hij nog voor RBC, Boeimeer en de Belgische clubs v.v. Schoten en Merksplas.

Op 22 december 2021 overleed de net 57-jarige Frans de Leij. Wij wensen de familie en vrienden van Frans enorm veel sterkte toe bij dit verlies. Rust zacht, Frans. Je blijft voor altijd een NAC’er!

Meer artikelen

Lees meer over NAC

Waanzinnige tentoonstelling NAC-shirts

Dit weekend is weer het jaarlijkse voetbalfestijn Bier en Ballen. N...

Lees dit bericht

NAC pakt record

NAC wint met 2-0 bij Jong FC Utrecht waarmee voor het eerst in de g...

Lees dit bericht

NAC wint 1.250e competitiewedstrijd

De winst tegen FC Den Bosch betekende voor NAC de 1.250e overwinnin...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum