Jacques Visschers overleden

 22 augustus 2020

Vrijdagnacht is op 79-jarige leeftijd ons NAC-icoon Jacques Visschers overleden. Jacques sukkelde al een tijd met zijn gezondheid.

Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Een echte clubman

Jacques Visschers werd in 1948 lid van NAC. Na alle jeugdelftallen doorlopen te hebben, mocht hij zijn debuut in het eerste elftal maken op 6 maart 1960. Uit bij Sittardia won NAC met 1-0. De aanvaller speelde tussen 1960 en 1971 uiteindelijk maar liefst 317 officiële wedstrijden voor NAC en scoorde daarin 150 keer. In zeven seizoenen werd hij de clubtopscorer van NAC, een absoluut clubrecord. Degradeerde en promoveerde met NAC, wist tweemaal de bekerfinale te halen. Twee keer werd er verloren van Ajax, twee keer miste Visschers de finale door een blessure. De tweede bekerfinale leverde NAC wel een Europees avontuur op. In Europa scoorde Visschers in totaal negen keer, waarvan zes keer in de Intertoto (1964) en drie keer in de Europacup II (1967). Nog altijd een record voor een NAC-speler.

 

Na zijn voetbalcarrière bleef Visschers zijn club trouw. Financiën was zijn vakgebied en hij was daarin goed. Daarbij bleef de voetbalwereld trekken. De VVCS, de KNVB en NAC maakten allemaal gebruik van zijn expertise. Bij zijn club was hij ook ingezet als elftalbegeleider. Hij stond aan de basis van het pensioenfonds van de spelers. Bij NAC bleef hij altijd in beeld. Was altijd aanwezig. Of het nu was om te werken of om op zaterdagavond zijn oude voetbalmaatjes te ontmoeten. Bij sommige ploeggenoten zijn ware vriendschappen ontstaan. NAC zou voor altijd de rode draad in Jacques’ leven blijven.

Waardering

Zijn werk werd gewaardeerd. Hij werd geridderd voor zijn verdiensten voor het voetbal in het algemeen. Voor al het werk wat hij heeft verricht als bestuurslid en commissielid bij de KNVB. Maar waar hij wellicht trotser op was, is het feit dat hij erelid werd van NAC. Dit gebeurde toen hij 60 jaar was verbonden aan NAC. Erelid van NAC, de club waarmee Visschers was vergroeid. Ook het NAC Museum schonk aandacht aan het NAC-icoon. Hij werd op 15 mei 2019, tijdens de wedstrijd NAC – PEC Zwolle extra in het zonnetje gezet en kreeg de nominatie “Legend of the match” opgespeld.

 

Jacques Visschers stond volkomen terecht in de schijnwerpers. Een echte NAC’er, dat was Jacques absoluut! Een fijne en zeer gewaard clubman is heengegaan. Wij wensen familie, vrienden en bekenden van Jacques veel sterkte toe met dit verlies.

Meer artikelen

Lees meer over NAC

108 Jaar!

Op 19 september 1912 werd NAC opgericht. Vandaag wordt de mooiste c...

Lees dit bericht

9 uit 3 nog geen record aller tijden

Wat een lekkere start maakt NAC dit jaar. De flink opgeschoonde sel...

Lees dit bericht

Oud-NAC`er Rini Verstraeten overleden

Er zijn ons de laatste tijd helaas veel oud-NAC`ers ontvallen. Vori...

Lees dit bericht

Neem een duik in de
rijke geschiedenis van NAC

Altijd al willen weten hoe de NAC-helden van vroeger speelden?
Breng dan een bezoekje aan het NAC Museum in het Rat Verlegh Stadion. 

bezoek het nacmuseum