NAC Museum RSS Feed http://www.nacmuseum.nl/ NAC Museum RSS Feed nl-nl Copyright 2010 - 2017, Stichting NAC Museum Wed, 23 Aug 2017 13:54:58 +0200 Wed, 23 Aug 2017 13:54:58 +0200 Nieuws <![CDATA[NAC Museum door WEURO gesloten]]> http://www.nacmuseum.nl/3445-25631-NAC_Museum_door_WEURO_gesloten.html
Vanaf woensdag 9 augustus zijn we weer regulier op iedere woensdagmiddag van 13.00u tot 16.00u geopend en uiteraard op afspraak via info@nacmuseum.nl

Hopelijk tot snel!]]>
Nieuws Tue, 01 Aug 2017 22:43:26 +0200
<![CDATA[Vrijgezellenfeestje begint bij NAC Museum]]> http://www.nacmuseum.nl/3445-25510-Vrijgezellenfeestje_begint_bij_NAC_Museum.html Zaterdag 17 juni vierde een groep meiden het vrijgezellenfeest van hun vriendin, Cindy Bastiaanse. En waar kan je een leuke dag beter starten dan in het NAC Museum! De dames kwamen in een paardentram aan en hebben zich opperbest vermaakt. De leuke rondleiding en een lekkere koude consumptie werden goed ontvangen. Het bezoek werd afgesloten met de prachtige film `NAC, wie wij zijn`.

De dames gingen hierna weer op weg naar de volgende verrassing voor Cindy. Wij wensen haar natuurlijk een hele mooie trouwdag toe!

Mocht jij een vrijgezellenfeestje willen vieren, dan zit je goed bij het NAC Museum. Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@nacmuseum.nl

]]>
Nieuws Wed, 21 Jun 2017 09:50:52 +0200
<![CDATA[Wim de Bont al 15 jaar beheerder!]]> http://www.nacmuseum.nl/3445-25164-Wim_de_Bont_al_15_jaar_beheerder.html Voormalig NAC-secretaris Ton van der Meer vroeg aan Wim de Bont bij de oplevering van het museum in 2002 of hij misschien oren had naar de vrijwilligersfunctie van beheerder. Wim hoefde niet lang te twijfelen over het aanbod. “Ik heb in het verleden 37 jaar een eigen slagerij gehad. Toen ik 61 jaar oud was, ben ik gestopt met werken. Ik had veel vrije tijd. Het aanbod om beheerder van het NAC Museum te worden kwam dan ook op een goed moment.”

De Bont is sindsdien niet meer weg te denken uit het NAC Museum. Het is 1 maart 2017, exact 15 jaar leidt Wim de bezoekers rond en vertelt daarbij de meest prachtige verhalen uit de rijke historie van NAC. Een mooie mijlpaal voor Wim, die goud waard is voor het museum!

Wim, namens het museumbestuur willen we je van harte feliciteren met je 15-jarig jubileum!! We hopen dat we nog jarenlang gebruik mogen maken van je diensten. Je bent een vrijwilliger uit duizenden!

]]>
Nieuws Wed, 01 Mar 2017 07:00:44 +0100
<![CDATA[Marcel van Hooijdonk brengt horloge `terug thuis`]]> http://www.nacmuseum.nl/3445-25143-Marcel_van_Hooijdonk_brengt_horloge_`terug_thuis`.html
Na een toch wel hectische maandag kreeg het horloge, dat ons doet herinneren aan het landskampioenschap van 1920-1921, een mooie plaats in een vitrine van het museum (zie foto).

Wij willen hierbij nogmaals Omroep Brabant bedanken voor het fantastische reisverslag naar het veilinghuis in Friesland en Marcel van Hooijdonk voor het financieren van het kleinood. We zijn er enorm blij mee!

Kom het horloge zelf bekijken en breng een bezoek aan het NAC Museum. Ook de kersverse expositie van Peter van de Merwe is nog te bewonderen. Reden te meer om eens langs te komen. U zult er geen spijt van krijgen. De vaste openingstijden van het Museum zijn op de woensdagmiddag van 13.00u tot 16.00u. Op andere dagen op afspraak vanaf 4 personen. Mail hiervoor even naar het NAC Museum (info@nacmuseum.nl)]]>
Nieuws Tue, 14 Feb 2017 22:47:19 +0100
<![CDATA[Schaal `Beste veld` in museum]]> http://www.nacmuseum.nl/3445-25135-Schaal_`Beste_veld`_in_museum.html Het is al weer enige tijd geleden dat het grasveld van NAC door de aanvoerders uit de Jupiler League werd verkozen tot het beste veld van 2015-2016. VVCS-voorzitter Danny Hesp reikte in mei 2016 de bij deze verkiezing behorende schaal uit aan Jan en Erwin Braspenning, de greenkeepers van NAC.

Vader en zoon Braspenning vonden dat de schaal in het NAC Museum thuishoorde. En dat vonden wij ook! Op zaterdag 28 januari, tijdens een vrijwilligersavond van de werkploeg van Braspenning, werd de prijs officieel door het NAC Museum in ontvangst genomen.

Inmiddels heeft het kleinood een mooie plek gekregen in het NAC Museum. Reden genoeg om eens te komen kijken in het museum. Het is echt de moeite waard.

Jan en Erwin willen we nogmaals feliciteren met deze mooie prestatie!

]]>
Nieuws Mon, 13 Feb 2017 10:51:17 +0100
<![CDATA[Gouden kampioenshorloge]]> http://www.nacmuseum.nl/3445-25132-Gouden_kampioenshorloge.html Maandagavond 13 februari zullen medewerkers van het NAC Museum naar Friesland afreizen om te proberen het gouden kampioenshorloge uit 1921 te bemachtigen. Het horloge gaat in een veilinghuis dan namelijk onder de hamer (hopelijk niet letterlijk) en ondanks dat er al zo`n horloge in het museum ligt, zouden zij dit exemplaar ook graag in hun bezit krijgen.

"Het horloge wat er nu ligt (zie foto) hebben we in bruikleen en is van de erven van oud-NAC`er Fanny Petit. Het zou dus ontzettend mooi zijn als het lukt om op de veiling het horloge te kunnen kopen, zodat het ons eigendom is", zegt één van de vrijwilligers van het NAC Museum.

Laten we hopen dat het lukt!!

 

]]>
Nieuws Sun, 12 Feb 2017 11:02:24 +0100
<![CDATA[Expositie Peter van de Merwe geopend]]> http://www.nacmuseum.nl/3445-25119-Expositie_Peter_van_de_Merwe_geopend.html Met mooie woorden van Peter Daalmans (voorzitter van de Stichting NAC Museum), Joost Gielen (voorzitter van de Raad van Commissarissen van NAC) en Ati Graaumans (oud-NAC`er en vriend van Peter van de Merwe) is op vrijdag 10 februari jl. de expositie ‘Peter van de Merwe, de Zwarte Panter van Breda’ officieel geopend. De vrouw van Van de Merwe, Ria, zijn dochter Monique, schoonzoon Gerry en kleinzoon Roy knipten gezamenlijk symbolisch het lint door dat toegang biedt tot de tentoonstelling (zie foto). Vanaf 11 februari is de expositie voor iedereen te zien.

De oud-keeper van NAC kwam tijdens zijn loopbaan tot liefst vijf interlands, was bij de Bredase club eenmaal de minst gepasseerde doelman van het betaald voetbal, was de vereniging zijn gehele voetballoopbaan trouw en was daarnaast simpelweg een aimabel mens. Reden genoeg deze NAC-coryfee, die helaas vorig jaar op 24 februari 2016 kwam te overlijden, te eren met een eigen tentoonstelling.

Een deel van de bovenverdieping is ingeruimd met allerlei foto’s en attributen die verwijzen naar de beste keeper die NAC ooit heeft gekend. Zo wordt er teruggeblikt op zijn jeugd, zijn carrière bij NAC en zijn tijd bij het Nederlands Elftal. Een groot deel van deze attributen komt uit de privé-collectie van de familie, waarvoor natuurlijk onze dank.
De afgelopen maanden zijn we bij het NAC Museum dan ook druk bezig geweest deze tentoonstelling in te richten. We denken dat we met behulp van onze vrijwilligers een fraaie tentoonstelling hebben gerealiseerd.

Verder is in de bioscoop een prachtige korte film te zien over de legendarische doelman, die liefkozend de Zwarte Panter van Breda werd genoemd. Aan de film werkten o.a. de oud-spelers Ati Graaumans en Jacques Visschers mee.

Wij denken dat het een expositie is geworden die recht doet aan de grote betekenis van Van de Merwe voor NAC. De vaste openingstijden van het Museum zijn op de woensdagmiddag van 13.00u tot 16.00u. Op andere dagen op afspraak vanaf 4 personen. Mail hiervoor even naar het NAC Museum (info@nacmuseum.nl).

De entreeprijs van het NAC Museum is € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot en met 16 jaar. Donateurs mogen uiteraard gratis naar binnen. Geïnteresseerden kunnen nog steeds voor € 10,- donateur worden: dan mogen zij ook gratis naar binnen en bovendien krijgen zij het speciale Verleghje (de maandelijkse nieuwsbrief van het NAC Museum) over Peter van de Merwe per mail toegestuurd. 

]]>
Nieuws Thu, 09 Feb 2017 23:08:07 +0100
<![CDATA[Verbeek speelt 100e wedstrijd voor NAC]]> http://www.nacmuseum.nl/3445-25092-Verbeek_speelt_100e_wedstrijd_voor_NAC.html
Verbeek kwam in de zomer van 2012 van Standard Luik naar Breda. Op 18 augustus van dat jaar maakte hij zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-1). In zijn eerste geelzwarte periode speelde hij 53 competitiewedstrijden alvorens hij twee jaar later vertrok naar FC Utrecht. Een jaar later kwam de geboren Bosschenaar terug naar NAC en hoopte hij meteen met `deze prachtige club` te promoveren. Dat lukte vorig seizoen niet, maar ondanks belangstelling uit Australië bleef de 26-jarige Verbeek in Breda.

Het duel tegen "us MVV`ke" was alweer zijn 100e voor NAC. En op dit aantal mag je best trots zijn!
Danny, van harte proficiat met deze heuse mijlpaal. Laten we hopen dat je nog vele mooie jaren mag meemaken in het geelzwart van NAC!]]>
Nieuws Thu, 02 Feb 2017 18:58:07 +0100
<![CDATA[Vrijwilligersborrel was weer gezellig]]> http://www.nacmuseum.nl/3445-25012-Vrijwilligersborrel_was_weer_gezellig.html
Een quizmaster beet de spits af en vuurde allerlei sportvragen af op de aanwezigen, die in vijf groepjes waren verdeeld. Het was lachen, gieren en brullen met de meest fantastische antwoorden. Op het einde van de groepsquiz werd er met het spelletje WAAR/ONWAAR nog bepaald wie er de sportkenner van het NAC Museum genoemd mag worden. Als winnaar kwam Netty Brouwers uit de bus. Netty, van harte!!

Na de quiz en de nodige drankjes kregen de vrijwilligers ook nog een primeur voorgeschoteld. Zij mochten de film over Peter van de Merwe als eerste zien. Het filmpje zal worden vertoond tijdens de expositie over de Zwarte Panter van Breda, die vanaf 11 februari a.s. voor het publiek te zien is.

Nu was het tijd om te eten. Domino`s Pizza had voor lekkere dingen gezorgd. Niet alleen pizza`s, maar ook allerlei lekkere hapjes kwamen op tafel. Domino`s Pizza, bedankt!!!

Na het eten nog een filmpje (De Helden van 1973) en wat borrelen waarmee de leuke dag werd afgesloten met een bezoekje aan Café De Beyerd. Al met al een hele leuke dag voor al die vrijwilligers. En zij verdienen het! ALLE VRIJWILLIGERS: ENORM BEDANKT VOOR JULLIE INZET VOOR HET NAC MUSEUM!!!]]>
Nieuws Sun, 15 Jan 2017 09:26:17 +0100
<![CDATA[Incasso`s donateurs]]> http://www.nacmuseum.nl/3445-24927-Incasso`s_donateurs.html
Het einde van 2016 nadert echter met rasse schreden en wij gaan begin januari starten met de incasso`s. Wilt u het NAC Museum blijven steunen om de NAC-geschiedenis en NAC–cultuur in stand te houden, verleng dan zo spoedig mogelijk en u blijft verzekerd van de voordelen. Heeft u een automatische incasso lopen, dan hoeft u uiteraard niets te doen.

U kunt verlengen op de volgende manieren:
    • door € 10,- over te maken op bankrekening NL33RABO 018.67.89.645 ten name van NAC Museum onder vermelding van naam en adresgegevens

De donatie blijft ondanks de inflatie en verhoging van het entreegeld voor het NAC Museum € 10,00.

De incasso van alle donaties zal om financiële redenen in verschillende batches gebeuren, zodat het kan dat uw incasso later in januari of zelfs pas in februari plaats vindt.

Wij danken u alvast voor uw donatie en hopen u spoedig in het NAC Museum te mogen ontmoeten.

]]>
Nieuws Tue, 27 Dec 2016 15:59:21 +0100