NAC via VVV naar het kampioenschap

Geplaatst op zondag 27 september 2015

NAC zette tegen VVV op 20 februari 1921 een belangrijke stap naar het kampioenschap. De Limburgers werden met een 6-0 nederlaag op de trein gezet richting huis.

En toch zag dat er na het begin van de partij niet helemaal naar uit. VVV opende het duel sterk, kreeg kansen. Maar NAC`s doelman Toon Oomen wist alle doelpogingen te verijdelen en hield zijn doel schoon. Het publiek morde echter flink. De achterhoede leek het te vertikken om vuil werk voor de falende voorhoedespelers op te knappen. En vooral op de linkervleugel paste Arjaan Philipse dit werk te doen voor de hopeloos falende Fanny Petit. Vanaf die flank kreeg midvoor Jo Schot dan ook geen bruikbare bal.
De rechterkant van NAC`s elftal draaide wel redelijk en niet geheel onverwacht kwam NAC`s eerste treffer dan ook via die zijde. Op aangeven van Eduard van Roessel, bijgenaamd De Knoest, was het Jo Sillekens die de score opende. Met deze stand gingen de elftallen rusten. Ondanks het feit dat VVV veel sterker was.

In de kleedkamer werd druk gediscussieerd door de NAC-spelers. Ze moesten uit een ander vaatje gaan tappen. Immers, het kampioenschap lonkte. Bij winst zou de riante voorsprong van 10 punten blijven staan. Daarna heeft NAC nog 3 wedstrijden te spelen, MVV nog 6. Na de pauze kwam NAC dan ook scherp uit de kleedkamer. NAC had zich aangepast aan het niveau van VVV. Hoewel de Venlonaren ook kansen kregen was NAC in staat om zelf goede aanvallen te produceren. De 2-0 kwam voort uit een uitstekende aanval. Het was Schot die Sillekens vond en laatstgenoemde peerde de bal tegen de touwen, 2-0. Vanaf dat moment speelde NAC een gewonnen wedstrijd. Sjef Mertens benutte een penalty (3-0) voordat NAC`s beste speler van die dag uit zijn slof schoot. De 3 goals van Rat Verlegh (zie foto) zorgden voor een 6-0 eindstand.

NAC bleef door dit resultaat op titelkoers, pakte enkele maanden later het Zuidelijk Kampioenschap, wat ook recht gaf op een plaatsje in de Kampioenscompetitie. In die competitie presteerde NAC goed. Beter dan het Groningse Be Quick, beter dan Go Ahead en beter dan Ajax. In juni 1921 barstte het feest los in Breda. Mede door de theepauze tijdens NAC – VVV. Daar werd de boel weer op scherp gezet.

woensdag 20 december 13:00u - 16:00u
woensdag 27 december 13:00u - 16:00u