Een wedstrijd om des keizers baard

Geplaatst op dinsdag 15 september 2015

Een wedstrijd om des keizers baard, zo werd NAC - Emmen op 21 mei 1989 aangekondigd. Er was zowel voor NAC als voor Emmen namelijk op deze voorlaatste speelronde niets meer te winnen of te verliezen.
NAC speelde een frisse eerste helft en kwam makkelijk aan doelpunten. Twee keer rondde Ton Cornelissen een voorzet van de flanken af. De eerste van de linkerzijde op aangeven van Mark Haarman, bij de 2-0 was het Peter Remie die NAC`s topscorer in stelling bracht.

Vlak voor rust was het de naar Fortuna Sittard vertrekkende Marcel van Helmond die scoorde. Emmen, zeer zwak spelend, kwam via een strafschop nog op 3-1. Brouwer was de man die daarbij keeper John Karelse passeerde. Verder zagen de 1.503 supporters op de tribune aan de Beatrixstraat weinig gebeuren. Ja, de scheidsrechter trok nog een rode kaart.

Een overtreding op een Emmen-speler zorgde tot irritatie bij de dader. Doelpuntmaker Brouwer kwam tussenbeide. Seconden later fluisterde grensrechter Duys “Kopstoot gegeven door de NAC-speler”, in het oor van scheidsrechter Kempers. Die toonde de rode kaart aan de NAC-speler. NAC moest verder met tien man. De stand veranderde niet meer in de resterende minuten. 3-1 Winst voor NAC.

Een week later mocht de uit het veld gestuurde speler gewoon meedoen bij NAC toen  de geelzwarten in de Alkmaarderhout speelden tegen AZ. Zijn rode kaart werd door de tuchtcommissie namelijk kwijtgescholden omdat er gewoon geen bewijs was van die kopstoot. Hij speelde echter die zondag de 21e mei, naar later bleek, zijn laatste speelminuten in het stadion aan de Beatrixstraat. Ruim twee weken later stapte Andro Knel (zie foto) namelijk in het vliegtuig naar zijn vaderland......

woensdag 23 augustus 13:00u - 16:00u
woensdag 30 augustus 13:00u - 16:00u