50-Jarig jubileumboek

Geplaatst op zaterdag 01 september 2012

Bij een jubileum hoort een naslagwerk. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in 1962 bracht NAC een mooi boek uit. Middels allerlei verhalen en vele foto`s is de geschiedenis van NAC op een ludieke manier beschreven. Een leuke passage uit het ‘gouden’ boek:

N.A.C. begon reeds vroegtijdig de blik over de grenzen te slaan, wetende dat dáár voetbaltechnisch veel te leren viel. In tal van Europese landen heeft het eerste elftal gespeeld en niet zelden met succes. In de voorbije jaren werden letterlijk overal contacten gelegd, maar die van meest blijvende en prettige aard waren en zijn ongetwijfeld deze met “Royal Cercle Sportif Brugge”.

Of nog een leuk stukje, deze keer van de aanvoerder van die tijd, Jan van Hoogenhuizen: Sedert meerdere jaren ben ik lid van N.A.C.; eerst als amateur, later als semi-prof en ik heb de sfeer in de vereniging steeds bijzonder prettig gevonden. Het spelen van wedstrijden sedert de invoering van het betaald voetbal is er niet eenvoudiger op geworden, doch altijd heb ik met veel genoegen gespeeld.

Help het NAC Museum aan frisse lucht!

Scan de QR Code
met de mobiele telefoon!