NAC Fanzine De Rat

Geplaatst op vrijdag 01 juni 2012
Eerder hebben we het al gehad over de eerste fanzine die NAC ooit gehad heeft, het "B-Side Nieuws". Nu is het de beurt aan NAC Fanzine De Rat, de NAC Fanzine die bijna aan nummer 100 toe is.

Het begon allemaal in 1996, met de verhuizing naar het Rat Verlegh Stadion. Een groep fanatieke NAC supporters had besloten om een fanzine uit te gaan geven. Doel was een blad uit te geven voor en door supporters, met daarin de taal van de tribunes als aanvulling én aangever van spreekkoren.
In De Rat nummer 1 (zie de afbeelding) wordt aangegeven: "Door middel van leut en plezier langs het lijntje, maar ook door rake kritieken, cynische commentaren en nuttige informatie".

De Rat is `s lands oudste en meest bekende fanzine. Bekende rubrieken door de jaren heen zijn onder andere de NAC-handelsblad, de 100 dingen die je een NAC fan maakt, de tekeningen van Brammetje de B. en natuurlijk de ingezonde stukken van de supporters op de tribune.

De hiernaast afgebeelde eerste NAC Fanzine De Rat is uitgegeven voorafgaand aan de openingswedstrijd van het Rat Verlegh Stadion, bij de wedstrijd NAC-Gremio op zondag 11 augustus 1996.

Help het NAC Museum aan frisse lucht!

Scan de QR Code
met de mobiele telefoon!