Programmaboekje interland gespeeld in het NAC stadion

Geplaatst op donderdag 01 maart 2012
Deze keer iets heel anders in de rubriek "uit de oude doos". Het heeft eigenlijk niet echt iets met NAC zelf te maken, maar wel met het stadion van onze Parel van het Zuiden.
In het verleden zijn er namelijk enkele interlands in Breda afgewerkt. De meest recente, en misschien nog wel vers in uw geheugen liggend, zijn die van Nederland onder 21 tegen Italië onder 21 in 2002 en Jong Oranje - Jong Wales in 1996. Beide wedstrijden werden gespeeld in het huidige Rat Verlegh Stadion.

In 1984, om precies te zijn op 16 oktober, vond er ook een interland plaats in Breda. Ditmaal in het oude NAC-Stadion aan de Beatrixstraat. Die avond speelde Jong Oranje tegen Jong Hongarije in het kader van de kwalificatie voor het WK, dat in 1985 zou worden gehouden in de Sovjet-Unie.
Jong Oranje won, voor 2.800 toeschouwers, de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Edwin Bakker. Hiernaast is het programmaboekje van deze wedstrijd afgebeeld. Jong Oranje wist zich uiteindelijk helaas niet te kwalificeren voor het WK.
Mocht u nog internationale wedstrijden weten die in een stadion van NAC zijn gespeeld, laat het ons dan a.u.b. weten. Altijd leuk voor het NAC-archief!!

woensdag 25 oktober 13:00u - 16:00u