Kansen voor het NAC Museum

Geplaatst op woensdag 13 oktober 2010

In deze blog wil ik het deze keer hebben over de kansen voor het NAC Museum die op onze weg zijn gekomen.

De afgelopen periode is voor het NAC Museum vooral op de achtergrond een drukke periode geweest. Zo is er een start gemaakt met de organisatie van de tweede donateursavond, welke op 26 maart zal plaatsvinden. Dit seizoen willen we graag de selectie van 1992-1993 bij elkaar proberen te brengen. Een mooie selectie die ons na acht seizoenen eerste divisie weer op het hoogste plan bracht. De eerste geluiden over de reünie/donateursavond vanuit deze selectie zijn positief, dus we hebben een goede hoop dat het ons zal lukken om wederom een succesvolle avond te organiseren.

Een ander belangrijk punt waar het bestuur van de Stichting NAC Museum mee bezig is geweest, is het vormen van het nieuwe meerjarenbeleidsplan. In het plan hebben we voor de periode 2010-2015 de doelen gesteld. Één van de doelen is het creëren van meer interactiviteit in het NAC Museum, het plan is om via touch screens meer informatie te tonen over de geschiedenis van onze mooie club. De eerste stap hiervoor is gezet en we zijn dan ook erg benieuwd naar de uitkomst.

Een ander onderdeel van het meerjarenbeleidsplan is de huisvesting van het NAC Museum, ook op dit gebied zullen de komende periode kansen ontstaan. Het NAC Museum heeft namelijk van de directie en bestuur van NAC Breda de mogelijkheid gekregen om de ruimte boven het huidige NAC Museum bij het NAC Museum te voegen. Hierdoor zou de oppervlakte van het NAC Museum bijna in één keer verdubbelen. Om dit mogelijk te maken is nog zeer veel werk te verzetten, maar ook hier is de eerste stap gezet, namelijk het sponsorplan voor het NAC Museum is nagenoeg klaar.

Heeft u ideeën of wilt u graag bijdragen aan het behoud van de rijke historie van onze mooie club NAC? Neem dan snel contact met ons op!

Namens het bestuur van de Stichting NAC Museum.

Peter Daalmans
Voorzitter