NAC voert eerste logo definitief in (22-06-2013)

Het jubileumlogo van NAC wordt ook de komende jaren door de Bredase club gevoerd. Om de verandering kracht bij te zetten, werd vandaag het grote leeuwenlogo aan de voorpui van het Rat Verlegh Stadion vervangen met het gemoderniseerde logo uit 1912. De operatie nam drie uur in beslag. Het oude logo werd vorig jaar in het kader van het 100-jarige bestaan van de club in een eigentijds jasje gestoken, op aanbeveling van een werkgroep die voortkwam uit de Stichting 100 Jaar NAC.

De Stichting 100 Jaar NAC werd oorspronkelijk opgericht voor het verwerven van gelden voor het kunnen vieren van de 100-jarige verjaardag en om de organisatie van de festiviteiten rondom het eeuwfeest te kunnen bekostigen. Om de viering extra cachet te geven, werd door de werkgroep een aanbeveling gedaan voor het herinvoeren van het originele logo. De werkgroep heeft hierbij nooit onder stoelen of banken geschoven dat het de invoering definitief wilde maken. Ook bij NAC werd de intentie uitgesproken om te kijken naar de mogelijkheden om het logo in de toekomst permanent te kunnen uitdragen. Hiervoor deed de club een haalbaarheidsonderzoek. De Stichting heeft hier enthousiast op gereageerd en geanticipeerd

Het jubileumlogo heeft de afgelopen maanden ontzettend veel aan draagvlak gewonnen. Marketing Manager Hans Poppelaars van NAC: “Het logo is zoals de oprichters het bedoeld hebben. Het is een echt traditioneel voetballogo. ``Het logo heeft iets rebels``, ``eindelijk een NAC-logo met de kenmerkende diagonaal`` en ``het enige logo dat écht NAC is’ zijn veel gehoorde opmerkingen.”

Dankzij de Stichting kan het historische logo ook daadwerkelijk in en rond het stadion gepresenteerd worden. Met de restgelden die zijn verworven tijdens het eeuwfeest, heeft de Stichting 100 Jaar NAC niet alleen een mooie schenking kunnen doen aan de jeugdopleiding van NAC. Zij hebben met de reserves ook de totale make-over van het stadion kunnen bekostigen. Peter Daalmans, voorzitter van de Stichting 100 Jaar NAC: "Met de implementatie van dit logo wil de Stichting een blijvend cadeau aan NAC en haar achterban geven en de aanzet voor de komende 100 jaar NAC op de juiste manier laden."

Poppelaars: "Het nieuwe permanente aanzicht van het Rat Verlegh Stadion is niet alleen een ode aan de vrijwilligers van de Stichting 100 Jaar NAC, die zich 2,5 jaar hebben ingezet om de doelen te realiseren. Het is ook een ode aan de honderdduizenden supporters die de afgelopen eeuw hun ziel en zaligheid aan de club hebben gegeven."   Het logo komt vanaf seizoen 2013/2014 op alle merchandise en communicatiemiddelen van de club. In de NAC Fanshop zijn al spullen met het oude nieuwe logo verkrijgbaar. De verwachting is dat NAC rond de Open Dag op 28 juli een volledige nieuwe lijn aan de supporters kan presenteren.

woensdag 23 augustus 13:00u - 16:00u
woensdag 30 augustus 13:00u - 16:00u