Deelname Europa League

Doordat NAC een seizoen eerder in de competitie de play-offs afdwong en deze ook winnend wist af te sluiten, plaatsten de Bredanaars zich voor de nieuw opgezette Europa League. In de tweede voorronde startte NAC tegen laagvlieger Gandzasar Kapan. In Breda werd de ploeg uit Armenië totaal overlopen door een ontketend NAC: 6-0. De uitwedstrijd was dus een formaliteit. Zonder zich bovenmatig in te spannen won NAC ook dat duel (0-2) en plaatste zich dan ook voor de volgende ronde. Polonia Warschau moest er vervolgens ook aan geloven. In Polen werd het door een doelpunt van Kwakman 0-1, wat NAC een goede uitgangspositie opleverde. In Breda werd de klus afgemaakt (3-1). In de vierde voorronde bleek tegenstander Villarreal echter enkele maatjes te groot. Thuis verloor NAC ondanks een waar leeuwengevecht met 1-3. In de uitwedstrijd speelde NAC totaal geen rol, en werd het 6-1 voor de Spanjaarden. Jammer voor de ruim 1.000 meegereisde NAC-supporters, die er ondanks het verlies een aardig feestje van gemaakt hebben.