Ontdek de historie van NAC

Grote geldzorgen, maar toch..

2002-2003 Is een van de meest memorabele seizoenen uit de geschiedenis van de club. Financieel, omdat het voortbestaan van NAC Breda aan een zijden draadje hing en sportief, omdat NAC Breda op een vierde plaats in de eredivisie eindigde. Op 30 januari 2003 wordt door de Gemeente Breda het belangrijke besluit genomen om het stadion te kopen voor ruim 15 miljoen euro. De gemeente wordt eigenaar en verhuurt het stadion aan NAC Breda. In diezelfde maand wordt ook de "werktitel" NAC veranderd in NAC Breda. De club kan zich na alle beslommeringen verder gaan focussen op hetgeen waar het allemaal om draait; voetballen. Het seizoen 2002-2003 kenmerkt zich door weinig verliespartijen en veel gelijke spelen. Na 29 wedstrijden staat NAC Breda op een twaalfde plaats en het seizoen lijkt rustig voort te kabbelen. Dan volgt een eindspurt van vijf winstpartijen op rij. Met deze "vijftien uit vijf" eindigt NAC Breda op een historische vierde plaats en plaatst zich voor het eerst in dertig jaar voor Europees Voetbal.

Deelname UEFA Cup

Doordat NAC Breda een seizoen eerder op een keurige 4e plaats eindigde mochten de Bredanaars voor het eerst sinds 30 jaar weer eens deelnemen aan een Europacup-toernooi. In de eerste ronde van de UEFA-cup werd NAC door loting gekoppeld aan Newcastle United FC. De uitwedstrijd was één groot feest. Zo`n 3.500 NAC-supporters maakten de oversteek naar Engeland en zorgden voor een supersfeer. Desondanks zagen zij NAC kansloos met 5-0 verliezen. Ondanks deze pijnlijke nederlaag was de sfeer er niet minder om. TV-presentatoren, journalisten, spelers, sponsors en supporters spraken van een geweldig NAC-publiek dat hun club bleef steunen tot het bittere eind. De return in Breda had door de grote nederlaag in Newcastle op voorhand al geen spanning meer in zich. Toch wilden de Bredanaars laten zien dat ze wel degelijk konden voetballen. Ze hielden de Engelsen lang op 0-0, kregen zelf redelijk goede kansen maar verloren toch. Vier minuten voor tijd scoorden de Magpies en bezegelden daarmee de uitschakeling voor NAC Breda. Ondanks de twee nederlagen kunnen we terugkijken op een prachtig avontuur dat we nooit zullen vergeten!!
Word donateur van de Stichting NAC Museum. Voor € 10,- per jaar bent u al donateur en steunt u het NAC Museum.

U ontvangt een donateurkaart waarmee u een seizoen lang gratis toegang krijgt tot het museum en bovendien korting kunt krijgen bij diverse bedrijven.
 

  Openingstijden
Het NAC Museum is op de volgende dagen geopend:

woensdag 05 februari 13:00u - 16:00u
woensdag 19 februari 13:00u - 16:00u
NAC Museum Postadres:
Stadionstraat 23 Postbus 4646
4815 NC Breda 4803 EP Breda
   
 T   076 - 521 45 00  
 F   076 - 521 19 75  
 E   info@nacmuseum.nl  
  Sponsors en partners