Kampioen eerste divisie

NAC moest en zou na de degradatie van 1999 in één jaar terugkeren op het hoogste niveau. De geelzwarten begonnen echter slecht, verloren bij Zwolle, Den Haag en Heracles, maar wisten zich te hervatten. Na een zenuwslopend einde werd NAC verdiend KAMPIOEN van de eerste divisie. De laatste zes wedstrijden werden namelijk in winst omgezet, al had het laatste competitieduel geen waarde meer. NAC was namelijk in de wedstrijd ervoor, thuis tegen RBC, na een 2-0 zege op de eerste plaats geëindigd en kon niet meer ingehaald worden. Het feest barstte in Breda los. Naar schatting 22.000 mensen woonden de huldiging op de Grote Markt bij.

Help het NAC Museum aan frisse lucht!

Scan de QR Code
met de mobiele telefoon!