Promotie via nacompetitie

Door de derde periodetitel in de wacht te slepen mocht NAC in het seizoen 1992-1993 voor de vierde achtereenvolgende maal deelnemen aan de nacompetitie. Zou het nu eindelijk eens lukken?! NAC startte voortvarend en versloeg De Graafschap in Doetinchem met maar liefst 4-0. De toon leek gezet. Toen thuis ook nog eens gewonnen werd van FC Den Bosch en wederom De Graafschap twijfelde niemand meer aan de promotie. De laatste wedstrijd, Den Bosch - NAC, was het dan eindelijk zover. NAC kon promoveren naar het hoogste plan. Gevolg was dat naar schatting 8.500 NAC-supporters naar Den Bosch afreisden. NAC maakte de Bossche bollen met 3-0 in en een groot feest barstte los. De gehele snelweg Den Bosch - Breda was op de terugweg geel met zwart. In Breda zelf werd na de huldiging op de Grote Markt drie dagen lang feest gevierd!!

woensdag 23 juli gesloten
woensdag 30 juli gesloten