Degradatie naar eerste divisie

Na de promotie van 1984 begon NAC aan een zwaar seizoen. Lijfsbehoud was DE slogan dit jaar. Het zou echter allemaal anders lopen. NAC kende een rampzalige start; uit de eerste 9 wedstrijden werden slechts 3 punten behaald. Geen beste basis om degradatie te voorkomen. Dit zou uiteindelijk dan ook niet lukken. De geelzwarte trots eindigde op een voorlaatste plaats wat rechtstreekse degradatie betekende. Na één jaar eredivisie zakte NAC in 1985 weer af naar de kelder van het betaalde voetbal. NAC moest uithuilen en opnieuw beginnen.