Promotie via de nacompetitie

Na de degradatie van een jaar eerder moest en zou NAC binnen één seizoen weer promoveren. Dat zag er aanvankelijk niet naar uit. Met name door een fantastische eindsprint (NAC won 10 van de laatste 12 wedstrijden en in de allerlaatste wedstrijd werd Veendam met maar liefst 10-1 verslagen) mochten de Bredanaars toch deelnemen aan de nacompetitie. De toetje van de competitie liep vervolgens op rolletjes. Na een voortvarend begin en twee gelijke spelen tegen De Graafschap kon NAC het thuis tegen VVV afmaken. In een afgeladen stadion aan de Beatrixstraat wonnen de geelzwarten overtuigend met 5-0 (zie foto). NAC promoveerde, na één jaar eerste divisie, weer naar het hoogste plan! De legendarische Engelsman Bob Latchford had een groot aandeel in de promotie. Heel Breda stortte zich in het feestgedruis, wat tot in de kleine uurtjes duurde.

woensdag 29 maart 13:00u - 16:00u