Degradatie naar eerste divisie

Een rampseizoen voor NAC, dat kon met recht over 1982-1983 gezegd worden. De geelzwarten konden het verlies van verscheidene spelers niet goed opvangen en degradeerde naar de eerste divisie. Met 75 tegendoelpunten een absoluut dieptepunt. Wat enkele jaren eerder meerdere keren was gelukt, kon niet herhaald worden. De laatste wedstrijd van het seizoen werd nu wel verloren. Feyenoord was aan de Beatrixstraat met 3-2 te sterk en NAC eindigde op een voorlaatste plaats. Het betekende een treetje afglijden naar de eerste divisie!