Bekerfinale NAC - PSV (01-05-1974)

Na de bekerwinst in 1973 bereikte NAC een jaar later wederom de finale. Het dekselse NAC, wat in de competitie niet zo best draaide, wist achtereenvolgens Go Ahead Eagles, Helmond Sport en FC Groningen te verslaan. In de halve finale moesten de Bredanaars aantreden tegen FC Utrecht. De Utrechters werden in het neutrale stadion De Vliert met 3-2 verslagen. De finale werd wederom in de Rotterdamse Kuip gespeeld. Ditmaal was PSV de tegenstander. Een geflatteerde 6-0 nederlaag was de uitslag. PSV pakte dat jaar toch nog een hoofdprijs en NAC ..... ach ja, het kan niet altijd feest zijn.