Promotie naar eredivisie (22-05-1966)

NAC moest en zou na de degradatie van 1965 binnen één jaar op het hoogste niveau terugkeren. Er werden dan ook twee spelers van Ajax (Peet Petersen en Karel Vesters) aangetrokken en Tomislav Kaloperovic kwam van Partizan Belgrado. Deze drie spelers moesten er mede voor zorgen dat de enige doelstelling van dit jaar werd gehaald. Overigens in de allerlaatste wedstrijd (22 mei 1966) werd de promotie pas bewerkstelligd. In en tegen Alkmaar moest er gewonnen worden om derde te worden in de competitie. Plaats 1 t/m 3 gaven recht op de felbegeerde terugkeer. Overtuigend werden de Alkmaarders met 3-0 opzij gezet en NAC promoveerde naar de eredivisie! De promotie ontketende een waar feest in Breda en duurde tot in de kleine uurtjes.

Help het NAC Museum aan frisse lucht!

Scan de QR Code
met de mobiele telefoon!