NAC voor het eerst in de bekerfinale (14-06-1961)

Na de voorrondepoule, met daarin EBOH, Baronie, RBC en DFC, overleefd te hebben en na overwinningen op Eindhoven, ADO en wederom RBC, stond NAC in het seizoen 1960-1961 ineens in de halve finale van het bekertoernooi. In stadion De Goffert in Nijmegen werd vervolgens het Amersfoortse HVC simpel met 3-0 in de pan gehakt. Voor het eerst in de historie bereikte NAC hiermee de finale van de KNVB-beker! Hierin ontmoette NAC veelvoudig landskampioen en bekerwinnaar Ajax. De Amsterdammers waren in stadion Houtrust in Den Haag de sterkste en wonnen gemakkelijk met 3-0.

Help het NAC Museum aan frisse lucht!

Scan de QR Code
met de mobiele telefoon!