Rat Verlegh overlijdt (12-03-1960)

Op 12 maart 1960 leed NAC een van de grootste verliezen uit haar geschiedenis. Rat Verlegh, de legendarische NAC-man, overleed waarschijnlijk ten gevolge van een hartstilstand waarna hij met zijn auto in het water van de Prinsenbeekse Kuil belandde. Een van de grootste mannen van en voor NAC, was heengegaan. Zijn verlies liet een grote leegte achter, die moeilijk opgevuld zou worden. Rat, deze bijnaam kreeg hij vanwege zijn snelheid en behendigheid, was in vele functies actief geweest voor NAC. Hij was speler (van 1912 t/m 1931), aanvoerder, ere-voorzitter, trainer, bestuurslid en analist bij NAC geweest. Ook zat hij tot aan zijn dood in de redactie van de NAC Klok.

Help het NAC Museum aan frisse lucht!

Scan de QR Code
met de mobiele telefoon!