Kampioen 1e klasse A

In de `oude` (amateur)competitie die in 1954 was begonnen stond NAC nog 2e, maar in de nieuwe competitie in het betaalde voetbal liet NAC al meteen van zich spreken! NAC eindigde, na een zinderend einde van de nieuwe competitie, op de eerste plek en mocht in de kampioenscompetitie spelen. De daaraan verbonden deelname aan de kampioenscompetitie liep in 1955 voor NAC niet zoals het zich gewenst had. Een raar verloop van resultaten (tweemaal winst, tweemaal gelijk en tweemaal verlies) zorgde ervoor dat NAC tweede werd achter landskampioen Willem II.

Help het NAC Museum aan frisse lucht!

Scan de QR Code
met de mobiele telefoon!