Kampioen van het Zuiden

Het eerste seizoen na de oorlog was al meteen een geslaagd seizoen voor NAC. BVV en NAC eindigden samen op een eerste plaats. Op het terrein van Longa moest er een beslissingswedstrijd gespeeld worden. Duizenden, maar dan ook duizenden NAC-fans gingen per fiets naar Tilburg. NAC wist in een zeer spannende wedstrijd met 1-0 van BVV te winnen en plaatste zich daarmee voor de kampioenscompetitie. Hierin moest NAC het onder andere opnemen tegen de kampioen van het Noorden, Heerenveen. NAC was weer eens origineel en vloog met een heus KLM-toestel naar Friesland om aldaar aan de wedstrijd deel te kunnen nemen. Helaas werd NAC in deze kampioenscompetitie slechts vierde en bleef het bij die ene landstitel (1921) voor de Bredanaars.

woensdag 29 maart 13:00u - 16:00u