Kampioen van het Zuiden

Ondanks de slechte start (uit de eerste drie wedstrijden werden slechts twee punten gehaald) wist NAC in 1935-1936 het kampioenschap binnen te halen door op de laatste speeldag concurrent BVV te verslaan. 3.000 Mensen vanuit Breda namen de trein om dit te zien. En zij reisden niet voor niets hun idolen achterna. NAC won met 3-0 en werd kampioen van het Zuiden. In de kampioenscompetitie, de zevende in de historie, speelde NAC geen rol van betekenis. Nadat de eerste wedstrijd was gewonnen, ging het helemaal mis. Van de in totaal acht duels werden er slechts twee gewonnen en zesmaal gingen de punten naar de tegenstander. Kampioen van Nederland werd het Rotterdamse Feijenoord. NAC werd teleurstellend allerlaatste en dat kwam hard aan in Breda!

Help het NAC Museum aan frisse lucht!

Scan de QR Code
met de mobiele telefoon!