Afscheid speler Rat Verlegh (11-10-1931)

Op 11 oktober 1931 staat de wedstrijd MVV - NAC (1-3) in het teken van het afscheid van Rat Verlegh. Na 19 jaar(!!) eerste elftal zet Verlegh een punt achter zijn actieve carrière. Antoon `Rat` Verlegh Vanaf de oprichting in 1912 trad Verlegh als speler op de voorgrond en bleef dit ruim 19 jaar lang. Steeds hoger klimmend tot hij een plaats in het Nederlands Elftal verwierf en daar achtmaal de Nederlandse kleuren hoog hield, afgezien van de ontelbare malen dat hij in vertegenwoordigende elftallen werd gekozen. Maar zijn grootste triomfen vierde Rat toch als speler van NAC, waarmee hij kampioenschappen aan de lopende band behaalde en zelfs éénmaal kampioen van Nederland werd!! Wat hebben vele Bredanaars jarenlang - zondag in-zondag uit - van zijn gave spel mogen genieten. Wat was hij als speler en aanvoerder een waar sieraad voor NAC.