Oud-trainer Hans Verel overleden

Geplaatst op zondag 10 november 2019
Gisteren bereikte ons het trieste nieuws dat Hans Verèl in de nacht van vrijdag op zaterdag is overleden aan een langdurige ziekte. De oud-trainer van NAC mocht slechts 66 jaar worden.

Eind 1986 zit Frans Derks met de portefeuille technische zaken in het NAC-bestuur, dat dan net een faillissement heeft weten te voorkomen. De prestaties van RBC zijn Derks niet ontgaan. Aan het roer van dat RBC staat ene Hans Verèl, een Rotterdamse oefenmeester die tijdens zijn actieve loopbaan voor Sparta, SVV en FC Den Bosch uitkwam. Als NAC dan op zoek is naar een nieuwe oefenmeester benadert Derks Verèl, die ook een oriënterend gesprek heeft met Roda JC. Die toenaderingspoging slaagt en op 30 december 1986 komt het bericht naar buiten dat Verèl per 1 juli 1987 de nieuwe coach van NAC is.

RBC reageert als door een adder gebeten en is absoluut niet van plan Verèl te laten gaan. Het contract met Verèl loopt weliswaar 30 juni 1987 af, maar RBC meent een nieuwe mondelinge overeenkomst van twee jaar voor na die periode te hebben. Verèl is het amateurisme in Roosendaal echter zo beu dat hij weg wil. Zijn keus voor NAC is opmerkelijk te noemen, aangezien de Bredase trots op dat moment als een aangeslagen bokser in de touwen hing. Derks weet ‘m echter te overtuigen, en ondanks een op 3 april weggelegde claim van RBC van fl 50.000,- (bijna 23.000 euro) voor de afkoop van Verel’s mondelinge overeenkomst zet de oefenmeester op 6 mei zijn handtekening onder een verbintenis bij NAC (op de foto v.l.n.r. voorzitter Harry Eggly, Hans Verèl en Frans Derks). NAC heeft die claim nooit betaald, daar was simpelweg het geld helemaal niet voor, en RBC kiest uiteindelijk eieren voor haar geld en gaat in zee met Epi Drost.In de laatste wedstrijd van ’87-’88 lijkt RBC zijn sportieve gram te halen, als de Roosendalers NAC met 4-0 verslaan, RBC daarmee 7e eindigt en NAC troosteloos 17e. Maar daarna wordt aan de hand van Verèl gestaag de sportieve weg omhoog gevonden: Een 7e plaats in ’88-’89 en een 2e in ’89-’90 waarbij aangetekend dat Verèl dat seizoen niet helemaal afmaakte: om privéredenen vertrok hij eind maart 1990 weer.

Verder is Hans Verèl nog trainer geweest van Dordrecht`90, RKC Waalwijk, de Oezbeekse club Pachtakor Tasjkent, Willem II en Fortuna Sittard. Na zijn ontslag bij laatstgenoemde club stapte hij uit de voetbalwereld. Van 2004 tot 2015 was de oud-trainer de directeur van zwembad De Stok in Roosendaal.Verèl was al enige tijd ernstig ziek. Zaterdagochtend 9 november overleed hij aan de gevolgen daarvan. Wij wensen zijn familie, vrienden en kennissen enorm veel sterkte toe met dit grote verlies.
Word donateur van de Stichting NAC Museum. Voor € 10,- per jaar bent u al donateur en steunt u het NAC Museum.

U ontvangt een donateurkaart waarmee u een seizoen lang gratis toegang krijgt tot het museum en bovendien korting kunt krijgen bij diverse bedrijven.
 

  Openingstijden
Het NAC Museum is op de volgende dagen geopend:

woensdag 11 december 13:00u - 16:00u
NAC Museum Postadres:
Stadionstraat 23 Postbus 4646
4815 NC Breda 4803 EP Breda
   
 T   076 - 521 45 00  
 F   076 - 521 19 75  
 E   info@nacmuseum.nl  
  Sponsors en partners