Bezoek Goodlass groot succes

Geplaatst op zondag 27 januari 2019
Vrijdag 25 januari jl. kwam oud-NAC`er Ronny Goodlass naar Breda om zijn boek `Blue Nose` te presenteren. Het NAC Museum had in samenwerking met NAC een leuke avond georganiseerd voor de inmiddels 65-jarige Goodlass.

Allereerst werd hij ontvangen in het NAC Museum waar hij onder andere opgewacht werd door zijn oud-ploeggenoten van weleer, Ad Brouwers en Theo Dierckx. Het werd een hartelijke ontmoeting, het was immers zeer lang geleden dat de heren elkaar hadden gezien.

Ronny `onthulde` vervolgens, samen met museumsecretaris John de Leeuw zijn boek door een vitrine te `openen` waar zijn boek en een prachtige foto uit zijn NAC-tijd stonden tentoongesteld (zie filmpje Omroep Brabant)

Na de presentatie ging het gezelschap naar het hoofdgebouw waar een lekkere maaltijd genuttigd werd om vervolgens de wedstrijd NAC - ADO te kunnen aanschouwen. Na afloop van het duel, dat toch wel een beetje teleurstellend in 1-1 eindigde, ging Goodlass naar het home van de Supportersvereniging. Tientallen fans kochten er zijn boek en lieten het signeren door de enige echte `One hand winger`, zoals Ronny vaak liefkozend werd genoemd (zie foto, gemaakt door Boudewijn Barendse).

In het Engelstalige boek is een flink aantal pagina`s aan zijn NAC-periode bewijd. Blue Nose is nog steeds te koop, zij het nu zonder handtekening van Goodlass, in de webshop van het NAC Museum, in het museum zelf én bij de NAC-shop aan het stadion.

Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor het aan te schaffen klimaatbeheersingssysteem. Reden te meer dus om het boek te kopen!

woensdag 18 september 13:00u - 16:00u
woensdag 02 oktober 13:00u - 16:00u