Kees Kuijs is NAC-legend

Geplaatst op maandag 05 november 2018
Kees Kuijs is afgelopen zaterdag rondom de wedstrijd NAC Breda - Heracles Almelo door het NAC Museum in het zonnetje gezet. De oud-NAC`er was NAC-legend of the match, een nieuw initiatief van het NAC Museum.

Nadat de recordinternational van NAC in het Museum samen met zijn vrouw zijn eigen expositie had geopend en hij bij het zien van de mooie oude foto`s en prullaria herinnerd werd aan zijn NAC-tijd (zie foto), vertrok het gezelschap richting de Cordial. Daar werd Kuijs ontvangen en toegesproken door Algemeen Directeur Justin Goetzee. Hij had wederom een verrassing voor de heer Kuijs: op de cover van het programmaboekje stond namelijk zijn foto groot afgebeeld.

Na een lekker hapje en drankje ging het gezelschap de tribune op om NAC naar een overwinning te schreeuwen. In de rust werd de 87-jarige Kuijs, die 259 officiële NAC-wedstrijden achter zijn naam heeft staan, gehuldigd als NAC-legend of the match en kreeg hij uit handen van NAC Museumvoorzitter Peter Daalmans de Life Achievement Award uitgereikt. De voormalige linksback genoot zichtbaar en nam het klaterende applaus dankbaar in ontvangst.

Maar het was nog niet gedaan met de verrassingen. In het supportershome overhandigde NAC-aanvoerder Menno Koch aan Kuijs de door hem tijdens de wedstrijd gedragen aanvoerdersband. En dat was speciaal voor deze gelegenheid een hele bijzondere band, want de afbeelding van Kuijs stond er op.

Kees Kuijs, de eerste NAC-legend of the match, sloot af met de alleszeggende woorden "Het is prachtig, ik had niet verwacht dat het zo mooi zou zijn."

Help het NAC Museum aan frisse lucht!

Scan de QR Code
met de mobiele telefoon!